Michael Schumacher, penalizat cinci locuri pe grila de start la Monaco

Pilotul german Michael Schumacher (Mercedes) a fost găsit vinovat pentru coliziunea avută cu brazilianul Bruno Senna (Williams) la Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, desfăşurat duminică, şi a fost penalizat cu cinci locuri pe grila de start la cursa următoare, MP al Principatului Monaco.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 17:25
Michael Schumacher, penalizat cinci locuri pe grila de start la Monaco

Pentru Michael Schumacher turul 13 al Grand Prix-ului de la Barcelona a fost din nou unul cu ghinion. La Marele Premiu al Chinei, Schumacher abandona în acest tur din cauză că o roată nu îi fusese fixată bine la boxe, acum el a intrat în monopostul pilotului de la Williams şi ambii au fost nevoiţi să-şi încheie prematur cursa.

Schumacher nu se consideră vinovat de accident şi l-a făcut „idiot” pe Senna într-o conversaţie radio avută cu mecanicii săi de la boxele Mercedes.

În cinci etape disputate în acest sezon, septuplul campion mondial a strâns două puncte, după ce a ocupat locul 10 la MP ale Malaysiei şi Bahrainului.

Venezuelanul Pastor Maldonado a reuşit, duminică, la Marele Premiu al Spaniei, prima sa victorie din carieră şi prima pentru echipa sa Williams Renault după şapte ani şi jumătate.