Michael Schumacher poate rămâne în COMĂ PE VIAŢĂ. Vezi explicaţiile medicilor

Situaţia fostului mare campion de Formula 1 Michael Schumacher este una teribilă. Familia şi fanii septuplului campion mondial au primit o veste teribilă: fostul pilot german ar putea rămâne în comă pentru tot restul vieţii.

RomaniaTV.net
17 ian. 2014, 10:28
Michael Schumacher poate rămâne în COMĂ PE VIAŢĂ. Vezi explicaţiile medicilor

Michael Schumacher este în comă indusă de pe 29 decembrie, când a suferit un înfiorător accident la schi. De atunci, Schumi a fost operat de câteva ori pe creier, pentru reducerea presiunii intracraniene, însă nu a dat semne că ar putea fi scos din comă, cu toate că medicii ar fi dorit să încerce acest lucru.

Starea vegetativă îi poate afecta, însă, funcţionarea organelor vitale, spun specialiştii, ceea ce face ca problema să fie în acest moment una de viaţă şi de moarte.

Medicii se tem că Michael Schumacher a stat deja prea mult în comă indusă şi că riscă să nu mai poată fi trezit, situaţie în care fostul campion ar trebui să rămână în stare vegetativă pentru tot restul vieţii. „O comă indusă permanentă nu ar dăuna creierului”, a spus un neurolog citat de presa germană.

Cum a schimbat accidentul lui Schumacher regulile în Formula 1

După teribilul accident suferit de Michael Schumacher, piloţii de Formula 1 au primit interdicţie la schi sau motociclism, pentru a se evita astfel de accidente regretabile.

Medicii care îl tratează pe Schumacher nu au mai furnizat nicio informaţie despre starea fostului pilot, motiv pentru care se speculează că leziunile cerebrale suferite ar fi atât de grave încât l-ar putea transforma pe marele sportiv într-o „legumă”.