Michael Schumacher, prima declaraţie optimistă: „Lupta cu moartea pare câştigată”

Michael Schumacher se află tot în stare gravă după ce medicii au început scoaterea din comă a multiplului campion de Formula 1. 

06 feb. 2014, 14:41
Michael Schumacher, prima declaraţie optimistă: „Lupta cu moartea pare câştigată”

„Faptul ca Michael Schumacher a clipit dupa ce medicamentatia i-a fost redusa este o evolutie pozitiva. Cand un pacient da imediat un semn dupa ce i-a fost redusa medicamentatia pentru a fi scos din coma indusa, inseamna care are sanse de revenire mari”, a declarat Hartstein.

Michael Schumacher, medicii au făcut încă un anunţ pesimist. Soţia pilotului, de urgenţă la spital

Problemele pentru Schumacher sunt departe insa de a se fi incheiat. Chiar daca lupta cu moartea pare sa fi fost castigata pentru moment de fostul campion mondial, medicii sunt rezervati in ceea ce priveste recuperarea sa, existand sanse mari ca pilotul german sa ramana cu sechele psihice imposibil de estimat pe o perioada lunga de timp sau chiar pe viata.

Pentru presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Jean Todt, germanul Michael Schumacher este mai mult decat un fost pilot, un fost partener de cursa, un colaborator.

In timp, intre cei doi s-a legat o relatie trainica, iar acum, cand Schumacher traverseaza cel mai greu moment al vietii, Todt ii este alaturi si vegheaza la capul acestuia in speranta ca Michael va deschide ochii si va fi din nou ca cel dinaintea cumplitului accident din 29 decembrie.

Fanii se roagă pentru Michael Schumacher. Medicii i-au testat reflexele

„Michael si familia lui imi sunt foarte apropiati. El se afla acum intr-un moment dificil al vietii, serios accidentat. Sunt alaturi de el si de familia lui indiferent cat va dura”, a spus Todt pentru publicatia germana Die Welt.

„Michael este un luptator si sunt sigur ca isi va reveni ajutat si de dragostea noastra”, a completat actualul presedinte al FIA.

Todt parcurge aproape zilnic distanta dintre Paris si Grenoble pentru a fi alaturi de Michael, aproape 500 de kilometri, si spune ca germanul ar fi facut la fel daca el s-ar fi aflat in suferinta.

Jean Todt si Michael Schumacher au lucrat impreuna la Ferrari intre 1996 si 2006, perioada in care pilotul german a obtinut cinci titluri mondiale alaturi de Scuderia de la Maranello.