Michael Schumacher rămâne în stare CRITICĂ. Vezi explicaţiile medicilor

Starea de sănătate a campionului de Formula 1 Michael Schumacher este în continuare considerată ''stabilă'', dar ''critică'' de către echipa medicală, au anunţat luni spitalul din Grenoble şi ataşatul de presă al pilotului, într-un comunicat comun.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 14:59
Michael Schumacher rămâne în stare CRITICĂ. Vezi explicaţiile medicilor

Conducerea spitalului din Grenoble a anunţat, luni, că starea fostului campion de Formula 1 Michael Schumacher rămâne critică, dar este, totuşi, stabilă.

”Intimitatea pacientului cere ca noi să nu detaliem tratamentul său şi de aceea nu intenţionăm să facem noi conferinţe de presă, nici să difuzăm comunicate de presă scrise în viitorul apropiat”, au adăugat ei, la opt zile după accidentul de schi în urma căruia fostul pilot se află în comă.

Previziune SUMBRĂ pentru Schumacher: „CREIERUL lui este ca un calculator trântit. NU mai poate fi resetat”

Viaţa multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher se pare că nu mai este în pericol în urma accidentului suferit la schi, pe 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Din păcate, potrivit prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, şeful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul Sanador, şansa de recuperare totală a marelui pilot este inexistentă.

Michael Schumacher se află în comă indusă, la spitalul din Grenoble, şi a fost supus la două intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea hematomului şi edemului cerebral. Există totuşi riscul ca, în ciuda eforturilor medicilor francezi, să rămână în stare vegetativă.

„Din păcate, traumatismul cerebral violent, cu impact în regiunea frontală, suferit de campionul Schumacher are consecinţe foarte grave. Prognosticul este prost. Foarte prost. El poate rămâne în stare vegetativă. Tot creierul lui a avut de suferit. Leziunile hemoragice au apărut ca urmare a zdruncinării creierului. La impact, acesta a fost izbit de pereţii cranieni, iar vibraţia aceea se transmite până la trunchiul cerebral. Linia vitală a vieţii a avut de suferit. La intervenţiile chirurgicale au fost scoase hematoamele, efectul vibraţiei rămâne, iar rolul lui este decisiv în afectarea creierului”, a declarat prof. dr. A. V. Ciurea.

„Nu îşi va mai putea relua activitatea” „Sigur va trăi. Eforturile medicilor şi dotarea tehnică a clinicii franceze vor face posibil acest lucru, însă nu se ştie cum va trăi. Va fi dependent un timp de aparate şi, ulterior, va rămâne într-o stare vegetativă. Va fi dependent de cei din jur. Nu îşi va mai putea relua activitatea. Creierul lui Schumacher este ca un calculator trântit. Nu mai poate fi resetat, iar transplant de creier nu există şi nici nu va exista vreodată”, explică prof. dr. A. V. Ciurea pentru ring.ro.

MICHAEL SCHUMACHER ar putea rămâne într-o stare VEGETATIVĂ. Anunţ teribil făcut de un neurochirurg

Michael Schumacher a fost operat până acum de mai multe ori. Schumacher este în comă indusă, suferind de leziuni craniene şi chiar dacă este stabil, starea sa este în continuare critică.

Michael Schumacher, aflat în comă indusă după accidentul la schi, împlineşte azi 45 de ani. Neurochirurgul Uwe Kehler, şeful departamentului de neurochirurgie a Spitalului din Hamburg, a explicat pentru Bild cînd ar putea ca Schumacher să fie scos din această stare: „În general, e nevoie de două sau trei săptămîni pînă cînd pacientul poate fi trezit după o astfel de traumă”.

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, aflat în comă de câteva zile după un accident de ski în Alpii francezi, continuă să se afle într-o stare de sănătate critică, dar stabilă, a anunţat sâmbătă Sabine Kehm, purtător de cuvânt al germanului.

Michael Schumacher, care a împlinit 45 de ani vineri, a suferit duminica trecută un accident grav de schi în staţiunea Meribel, unde fostul campion avea o cabană. Germanul s-a lovit la cap pe o porţiune stâncoasă, dintre 2 piste şi a ajuns la spitalul din Grenoble, unde a suferit 2 operaţii la cap.