Michelle Obama a ales un designer afro-american pentru ţinuta de la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. De unde au ales să se îmbrace noul preşedinte şi Kamala Harris FOTO

Ralph Lauren, Christopher John Rogers sau Markarian: noua Primă doamnă Jill Biden, vicepreşedinta Kamala Harris şi preşedintele Joe Biden au ales să poarte ţinute ale designerilor americani pentru ceremonia de învestire.

20 ian. 2021, 20:58
Michelle Obama a ales un designer afro-american pentru ţinuta de la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. De unde au ales să se îmbrace noul preşedinte şi Kamala  Harris FOTO

Joe Biden şi Doug Emhoff, soţul vicepreşedintei Kamala Harris, au ales ambii costume create de stilistul Ralph Lauren, noul preşedinte al SUA asortând o cravată de culoarea lavandei. Ralph Lauren este un obişnuit al sferelor puterii fiind cel care a îmbrăcat-o şi pe Melania Trump într-un taior bleu ciel la ceremonia de învestire a soţului său Donald Trump, în ianuarie 2017, potrivit Forbes.

Soţia lui Joe Biden, Jill, a preferat pentru ceremonia de învestire o casă de modă mai mică, Markarian, al cărei designer Alexandra O’Neill i-a creat o rochie din tweed şi un pardesiu albastru marin asortat. Deşi casa de modă a fost înfiinţată în 2017 la New York, creatoarea sa a îmbrăcat numeroase celebrităţi, precum actriţa Laura Dern sau cântăreaţa Lizzo.

Citeşte şi Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul, LIVE VIDEO de la ceremonie

În schimb, Kamala Harris a optat pentru doi tineri designeri afro-americani, Christopher John Rogers şi Sergio Hudson. Fosta senatoare de California a ales un compleu violet format dintr-o rochie peste genunchi şi un pardesiu de aceeaşi culoare. Adept al unui stil plin de culoare, Christopher John Rogers şi-a prezentat prima colecţie la Săptămâna Modei de la New York din septembrie 2019.

kamala Harris şi Joe Biden, alături de partenerii lor de viaţă

În timpul celor două mandate ale soţului său, fosta Prima doamnă Michelle Obama a ales la rândul ei creatori americani adepţi ai diversităţii. Acum a ales o ţinută creată de designer-ul afro-american Sergio Hudson.

Un alt aspect care a atras atenţia la ceremonia de învestitură, a fost acela că vicepreşedintele american Kamala Harris a purtat un şirag de perle. Semnificaţia lui a fost descifrată de BBC. Pe când studia la Universitatea Howard, o universitate istorică privată afro-americană în Washington, D.C., Kamala Harris a fost membră a asociaţiei studenţeşti de fete Alpha Kappa Alpha. Membrele Alpha Kappa Alpha sunt cunoscute sub numele de perle, iar perlele sunt emblema asociaţiei.

Când Kamala Harris a acceptat nominalizarea la postul de vicepreşedinte al SUA, în august 2020, ea a spus că familia este mult-iubita sa Alpha Kappa Alpha. Prin urmare, scrie BBC, colierul de perle are o simbolistică specială pentru membrele de culoare ale asociaţiei studenţeşti de fete, care urmăresc cu mândrie ascensiunea Kamalei Harris.

La Washington a avut loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Acesta a depus jurământul cu puţin înainte de ora 19.00, ora României.

Sursa: Agerpres


loading...