Mici din carne de cal într-un hypermarket din Bucureşti VIDEO

Afacerea cu produse etichetate greşit merge ca unsă. Autorităţile fac anchete mai mult decât discrete, însă marfa a fost retrasă de la vânzare doar după intervenţia echipei România TV. Materialul a fost realizat cu camera ascunsă.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 13:48
Mici din carne de cal într-un hypermarket din Bucureşti VIDEO

Probele de carne au fost recoltate săptămâna trecută, iar rezultatul analizei a fost comunicat duminică. România TV a obţinut, în exclusivitate, buletinul medical care dovedeşte neregulile. Potrivit documentului, inspectorii DSV Bucureşti au tras concluzia că micii livraţi de o firmă din Ploieşti conţin carne de cal, lucru neevidenţiat pe etichetă. Angajaţii hypermarketului ştiu de lotul cu probleme.

Discuţie reporter – vânzătoare:

Reporter: – Am înţeles că a fost cu probleme.
Vânzătoare: – Păi da. A fost un lot pe care l-am retras de la vânzare. E o problemă. Probabil problema a fost faptul că micul era aşa şi după prăjire rămânea atât.
R: – Cineva zicea că a fost carne de cal găsită în el.
V: – Nu ştiu ce să vă spun. Chiar nu ştiu!”

Jurnaliştii România TV au contactat conducerea lanţului de magazine şi s-au recomandat ca fiind reprezentanţii firmei care a livrat marfa cu pricina. Surpriză: micii din carne de cal nu erau retraşi încă, deşi trecuseră 24 de ore de la anunţul inspectorilor.

Discuţie reporter – manager hypermarket:

Reporter: – Referitor la carnea de mici pe care v-am trimis-o. Am primit buletinul de analiză de la DSV şi am înţeles că proba de cal a ieşit pozitivă. Aş vrea să ştiu ce cantitate mai aveţi, să vă trimit banii pe ea.
Manager hypermarket: – Nu ştiu. Pentru că trebuie să iniţiem retragerea ca să vă pot spune.
R: – A fost retrasă deja sau urmează?
M h: – A fost blocată la livrare din depozit ca să nu se mai livreze în filială lotul acesta şi prin filială nu ştiu, v-am zis. O.K. Atunci facem retragere naţională, da?
R: – Sigur că da. Sigur.
M h: – Bine.                                                                                                                                                                R: – Consideraţi că e periculoasă carnea de cal? Aţi avut reclamaţii? N-aţi păţit să vină clienţi nechezând?!
M h: – Din punctul meu de vedere nu este O.K. atâta timp cât nu este specificat ca şi ingredient.

Şeful DSV Bucureşti nu a dorit să formuleze un punct de vedere oficial. A admis, însă, că instituţia pe care o conduce derulează în acest sens o anchetă.

Citeşte şi Ce gust are CARNEA de CAL