Micii din Obor, magnet pentru turiști! Doi americani au venit special în România să sacrifice celebrii mititei. Reţeta secretă care atrage clienţii

Micii din Obor au ajuns celebrii în întreaga lume. În ultima vreme mii de turiști au venit de peste mări și țări în București special să ”sacrifice niște mici”. Este și cazul a doi turiști americani care au auzit numeroase povești despre delicatesa noastră tradițională și au venit în România să se convingă că micii din Obor sunt demni de renumele pe care îl au.

21 iul. 2023, 23:44
Micii din Obor, magnet pentru turiști! Doi americani au venit special în România să sacrifice celebrii mititei. Reţeta secretă care atrage clienţii
Micii din Obor, magnet pentru turiști!

Micii din Obor, magnet pentru turiști! Sammy și Tommy, sunt doi americani care iubesc Transilvania și Delta Dunării, despre care spun că sunt obiectivele turistice reprezentative ale țării.

Citește și Cât de mult a crescut prețul micilor de la Obor?! Clienții sunt disperați: „Îngrozitor de scump”

Micii din Obor, magnet pentru turiști!

Cu toate acestea, atunci când au pășit pentru prima dată pe plaiurile mioritice, cei doi americani au mers mai întâi în București, la Piața Obor, pentru a savura celebrii mici despre care s-a dus vestea în întreaga lume.

„Bine ați venit în București. Astăzi vom explora una dintre cele mai mari piețe din București, Piața Obor! Aici găsiți tot felul de lucruri, fructe, legume, dar am venit special că să gustăm un preparat tradițional”, au declarat americanii într-un filmuleț pe care l-au postat pe Youtube.

Atunci când au gustat pentru prima dată delicatesa noastră tradițională, turiștii au fost surprinși de senzația pe care au resimțit-o.

„Sunt foarte suculenți, sunt cumva dulci, caramelizați pe exterior. A meritat așteptarea! Yummm”, au mai spus Sammy și Tommy.

Micii din Piața Obor sunt extrem de celebrii la nivel mondial, astfel că mulți bucureșteni le recomandă turiștilor care ajung în Capitală să meargă acolo atunci când vor să încerce acest preparat foarte iubit de români.

Reţeta secretă care atrage clienţii ca un magnet

Chiar dacă micii din Obor nu mai au nevoie de nicio prezentare, puțină lume știe ce conține această delicatesă pur românească și sunt mulți curioși dornici să afle care este rețeta secretă.

Deși mulți sunt tentați să creadă că este vorba despre o rețetă complexă pe care cei ce o cunosc o țin bine ascunsă, ei bine aceasta este la vedere însă nimeni nu a observat-o până acum.

Adrian Rebenciuc, zis Hepaticus, proprietarul „Terasa Obor”, este cel care a făcut delicioșii mici care au ajuns cunoscuți în întreaga lume. Tot el este cel care a decis să dezvăluie publicului larg rețeta acestui preparat.  Aceasta este afișată chiar pe geamul tarabei, însă puțini sunt cei care au observat-o până acum.

„Înaintea mea au fost și alții. A fost unul, celebrul Petria, care s-a retras, că-i în vârstă. Io sunt doar continuatorul. Io pun vită cu porc, că doar 15% din mușterii mănâncă oaie. E  o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii.

Nu, dom’le (n.r. rețeta nu e secretă), e pe geamul tarabei. Legea mă obligă. Io-s liniștit, am acte de proveniență. De aia îmi permit să fac spectacol aici, la Obor”, a declarat Hepaticus, cu ceva timp în urmă.

Citește și Supa de mici, preparatul care i-a cucerit pe români de 1 Mai. Restaurantele s-au întrecut în idei inedite ca să atragă clienți: „E darul meu pentru omenire”