Microbuz condus de o româncă, implicat într-un accident în Italia. Trei morţi şi cinci răniţi

Un microbuz condus de o româncă a fost implicat într-un accident cumplit în Italia. Trei pasageri au murit, iar alţi cinci au fost transportaţi de urgenţă la spital. 

03 mart. 2020, 09:03
Microbuz condus de o româncă, implicat într-un accident în Italia. Trei morţi şi cinci răniţi

Accidentul s-a petrecut în dreptul localității Fratta Santa Caterina, un sat care aparține de Cortona, în provincia Arezzo (Toscana). Şoferiţa româncă în vârstă de 40 de ani a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.  

În urma impactului, doi bărbați și o femeie au murit, un pasager grav rănit a fost transportat de urgență cu elicopterul la Spitalul Scotte din Siena, trei persoane au suferit răni mai puțin grave și au fost transportați la San Donato din Arezzo, iar o altă persoană a fost rănită ușor. Victimele, toate persoane cu dizabilități, aveau vârste cuprinse între 30 și 45 de ani și călătoreau la bordul unei autoutilitare, potrivit La Nazione.

Potrivit autorităţilor italiene, accidentul s-ar fi produs din cauza vremii nefavorabile. Rafalele de vânt putenice și ploaia au făcut ca asfaltul să devină alunecos și au contribuit la unul dintre cele mai grave accidente petrecute în zonă în ultimii ani.

Persoanele cu dizabilități prezente la bordul microbuzului erau oaspeții azilului Villa Mimosa din Feretto din Cortona, unde se întorceau după ce au participat la o petrecere în Sinalunga. Șoferul român s-a oprit mai întâi la Castroncello unde a lăsat câțiva pasageri în timp ce ceilalți își continuau călătoria spre Ferretto.

Femeia româncă de la volan a scăpat cu răni ușoare și este cercetată cu acuzația de omucidere stradală multiplă.

Citeşte şi Ambulanţă cu pacienţi, implicată într-un accident grav. O persoană a murit FOTO şi VIDEO