Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală

Oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze un microcip care ajută la diagnosticarea medicală la domiciliu. Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone, ușurând sarcinile pacientului.

02 mai 2022, 23:33
Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală
Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală

Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală. Acesta ajută la diagnosticarea medicală la domiciliu.

Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care facilitează diagnosticarea medicală la domiciliu

Cercetărorii de la Universitatea Twin Cities din Minnesota au creat un microcip care poate revoluţiona lumea medicală. Noul cip este microfluidic și utilizează un număr minim de componente. Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone.

Citeşte şi Boala care ucide anual mii de români. Sfaturi pentru a te proteja

„Cercetătorii au avut un succes extraordinar în ceea ce privește scalarea dispozitivelor electronice, dar capacitatea de a manipula probe lichide nu a ținut pasul.

Nu este o exagerare faptul că un sistem de laborator pe cip microfluidic de ultimă generație este foarte greu de asamblat. Gândul nostru a fost dacă putem să scăpăm cu totul de materialul de acoperire, de fire și de pompe și să simplificăm procesul?”, a explicat Sang-Hyun Oh, unul dintre autorii principali al studiului.

Christopher Ertsgaard, un alt autor principal al studiului și un absolvent recent al CSE, spune că importanța acestui microcip a fost accentuată de dificultățile aduse de pandemie.

„Acesta este un concept nou și foarte interesant. În timpul acestei pandemii, cred că toată lumea și-a dat seama de importanța diagnosticării rapide, la domiciliu, la punctul de îngrijire.

Există tehnologii disponibile, dar avem nevoie de tehnici mai rapide și mai sensibile. Prin scalare și prin producție de înaltă densitate, putem aduce aceste tehnologii sofisticate pentru diagnosticarea la domiciliu la un cost mai accesibil”, a declarat Christopher, potrivit AlephNews.ro. 

Cercetătorii au încercat implementarea unei variante cât mai puțin costisitoare.

„Pentru a avea succes din punct de vedere comercial, dispozitivele de diagnosticare la domiciliu trebuie să fie puțin costisitoare și ușor de utilizat.

Mișcarea fluidelor de joasă tensiune, precum cea realizată de echipa profesorului Oh, ne permite să îndeplinim ambele cerințe. GRIP a avut norocul să colaboreze cu Universitatea din Minnesota la dezvoltarea platformei noastre tehnologice.

Legătura dintre cercetarea fundamentală și cea translațională este crucială pentru a dezvolta o serie de produse inovatoare și transformaționale”, a mai spus Bruce Batten, fondator și președinte al GRIP Molecular Technologies.

Citeşte şi Boala care poate fi fatală femeilor. Avertismentul specialiştilor: „Trebuie să facem asta urgent, ca să salvăm vieţi”