Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală

Oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze un microcip care ajută la diagnosticarea medicală la domiciliu. Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone, ușurând sarcinile pacientului.
Alina Costache
02 mai 2022, 23:33
Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală
Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală

Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care revoluţionează lumea medicală. Acesta ajută la diagnosticarea medicală la domiciliu.

Microcip alimentat de un smartphone, invenţia care facilitează diagnosticarea medicală la domiciliu

Cercetărorii de la Universitatea Twin Cities din Minnesota au creat un microcip care poate revoluţiona lumea medicală. Noul cip este microfluidic și utilizează un număr minim de componente. Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone.

Citeşte şi Boala care ucide anual mii de români. Sfaturi pentru a te proteja

„Cercetătorii au avut un succes extraordinar în ceea ce privește scalarea dispozitivelor electronice, dar capacitatea de a manipula probe lichide nu a ținut pasul.

Nu este o exagerare faptul că un sistem de laborator pe cip microfluidic de ultimă generație este foarte greu de asamblat. Gândul nostru a fost dacă putem să scăpăm cu totul de materialul de acoperire, de fire și de pompe și să simplificăm procesul?”, a explicat Sang-Hyun Oh, unul dintre autorii principali al studiului.

Christopher Ertsgaard, un alt autor principal al studiului și un absolvent recent al CSE, spune că importanța acestui microcip a fost accentuată de dificultățile aduse de pandemie.

„Acesta este un concept nou și foarte interesant. În timpul acestei pandemii, cred că toată lumea și-a dat seama de importanța diagnosticării rapide, la domiciliu, la punctul de îngrijire.

Există tehnologii disponibile, dar avem nevoie de tehnici mai rapide și mai sensibile. Prin scalare și prin producție de înaltă densitate, putem aduce aceste tehnologii sofisticate pentru diagnosticarea la domiciliu la un cost mai accesibil”, a declarat Christopher, potrivit AlephNews.ro. 

Cercetătorii au încercat implementarea unei variante cât mai puțin costisitoare.

„Pentru a avea succes din punct de vedere comercial, dispozitivele de diagnosticare la domiciliu trebuie să fie puțin costisitoare și ușor de utilizat.

Mișcarea fluidelor de joasă tensiune, precum cea realizată de echipa profesorului Oh, ne permite să îndeplinim ambele cerințe. GRIP a avut norocul să colaboreze cu Universitatea din Minnesota la dezvoltarea platformei noastre tehnologice.

Legătura dintre cercetarea fundamentală și cea translațională este crucială pentru a dezvolta o serie de produse inovatoare și transformaționale”, a mai spus Bruce Batten, fondator și președinte al GRIP Molecular Technologies.

Citeşte şi Boala care poate fi fatală femeilor. Avertismentul specialiştilor: „Trebuie să facem asta urgent, ca să salvăm vieţi”

DailyBusiness
CCR a stabilit că statul poate elimina sporurile bugetarilor fără renegocierea contractelor. Bugetarii nu au drept absolut nici la grevă!
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Piedone demască „super-ofertele” înșelătoare din Profi: Cum sunt păcăliți clienții cu promoțiile 5+1 la bere
Fanatik.ro
Vacanțe 2025. Ce despăgubiri legale trebuie să primești pentru un zbor anulat sau amânat, conform legislației UE
Capital.ro
Moneda digitală ia locul numerarului în România? Decizia oficială a fost anunțată: În 2026...
Playtech.ro
De ce este o greșeală uriașă să dai aerul condiționat la maxim ca să răcești mașina pe caniculă. Un expert dezvăluie care sunt efectele reale, de fapt
DailyBusiness
Ce categorii de persoane trebuie să plătească CASS de la 1 august. Categorii alese în proiectul Guvernului
Adevarul
Momentul șocant în care o tânără e băgată cu forța într-o mașină, în parcarea unui supermarket din Bacău. Ce a salvat-o
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
Pâinea se va scumpi în urma noilor măsuri fiscale. Cât vom da pe alimentul de bază
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
kanald.ro
Ce sancțiune a primit șoferul de 26 de ani care a fost prins cu peste 240 km/h pe un Drum Expres. Poliția Română a reacționat printr-o postare pe Facebook
Cancan.ro
Emil Gânj este bărbatul care a ucis-o pe Anda. Poliția Română cere sprijinul populației pentru a-l găsi!
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Capital.ro
Arafat a dat alerta. Avertisment național, după caniculă și furtuni: Poate fi o catastrofă!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
stirilekanald.ro
VIDEO Accident mortal pe aeroport. Bărbat de 35 de ani, aspirat în motorul unui avion
Atenție, posesori de carduri bancare: riscuri majore pentru conturile voastre!
MediaFlux
Crește vârsta de pensionare! Premierul Ilie Bolojan a anunțat decizia Guvernului
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când te concediază un algoritm: inteligența artificială intră în HR și face ordine… fără inimă