Microhidrocentralele din Argeş produc scandal internaţional

Autoritățile de la București au anunțat suspendarea pe trei săptămâni a lucrărilor în zonă protejată a Munților Făgăraș, sperând că în acest interval de timp scandalul microhidrocentralelor se va atenua. Cu toate acestea, controversă iscată în județul Argeș se amplifică și capătă dimensiuni internaționale.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 14:57
Microhidrocentralele din Argeş produc scandal internaţional

Chiar în ziua în care, la București, ministrul Mediului anunța blocarea lucrărilor, în județul Argeș ziariștii străini găseau muncitorii lucrând „în albia minoră a râului Buda”, a declarat pentru Green Report profesorul Ovidiu Mihuţ, liderul neoficial al protestatarilor.

„Până acum, au venit de la France Presse, de la Reuters, de la Frankfurter Allgemeine. S-a interesat de această problemă și un reprezentant al Uniunii Europene. Să vedem dacă, în urmă unor asemenea lucrări, UE va mai acordă României fonduri pentru energie verde”, spune Ovidiu Mihuţ.

Cel puțin în ultimele trei zile, pe șantierele de pe râurile Capră și Buda nu s-a mai lucrat, susțin localnicii. Motivul întreruperii lucrărilor poate fi, pe de o parte, înțelegerea amiabila intervenita între autoritățile de mediu și investitorul din Argeș, referitoare la suspendarea lucrărilor pe termen de trei săptămâni. Citeşte mai mult pe green-report.ro.