Microsoft a dat în judecată vămile din SUA pentru că nu au blocat importul unor telefoane Motorola

Microsoft a acţionat în justiţie autorităţile vamale din SUA, acuzându-le că au refuzat să aplice o decizie a Comisiei de arbitraj comercial de la Washington privind blocarea importului unor smartphone-uri Motorola Mobility, divizie a Google, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
14 iul. 2013, 10:38
Microsoft a dat în judecată vămile din SUA pentru că nu au blocat importul unor telefoane Motorola

În luna mai a anului 2012, US International Trade Commission (ITC) a interzis importul mai multor gadget-uri Motorola Mobility, după ce a constatat că dispozitivele încalcă un patent deţinut de Microsoft pentru sincronizarea agendei cu alte computere.

Microsoft susţine că decizia nu a fost aplicată de vameşi şi a acţionat autorităţile în justiţie.

Compania din Redmond notează în reclamaţie că, după „întâlniri secrete” cu reprezentanţi ai Google, autorităţile vamale au continuat să permită intrarea în ţară a telefoanelor Motorola, deşi producătorul nu a luat nicio măsură pentru a soluţiona problema patentului încălcat.

Vămile au o reponsabilitate clară de a aplica deciziile ITC, care sunt emise după un proces complet şi o analiză juridică riguroasă. În acest caz, autorităţile vamale au ignorat în mod repetat obligaţia de a implementa decizia ITC, pe baza unor discuţii secrete„, a declarat David Howard, avocatul Microsoft.

Motorola Mobility ar fi covins autoritatea vamală că ordinul ITC nu se aplică dacă sincronizarea agendei este efectuată prin servere Google, şi nu Microsoft, câştigând astfel o perioadă de graţie pentru implementarea modificărilor necesare pentru a soluţiona litigiul, notează Microsoft, precizând că atât soluţia, cât şi perioada de graţie au fost respinse anterior de ITC.

Reprezentanţii autorităţii vamale au refuzat să comenteze informaţiile.

Google consideră că autorităţile au acţionat corect atunci când au respins încercările Microsoft de a-şi impune punctul de vedere.

Decizia ITC favorabilă Microsoft este în vigoare până în aprilie 2018, când va expira şi patentul companiei. Următorul recurs este programat pentru 6 august.

ITC are rolul de a combate concurenţa neloială în SUA, inclusiv în ceea ce priveşte încălcarea patentelor sau furtul secretelor comerciale. Comisia a devenit unul dintre cele mai importante câmpuri de luptă pentru litigiile dintre producătorii de smartphone-uri.

Citeşte şi Microsoft părăseşte Germania din cauza conflictului cu Motorola