Micul Hercule ridică dublul greutăţii sale la 10 ani: „Vreau să fiu cel mai puternic om din lume. Îmi place la nebunie”

Micul Hercule din România are un corespondent în Marea Britanie. Rowan O'Malley, din Coventry, are 10 ani și poate ridica peste dublul greutății sale.

22 mart. 2023, 23:10
Micul Hercule ridică dublul greutăţii sale la 10 ani: „Vreau să fiu cel mai puternic om din lume. Îmi place la nebunie”

Micul Hercule din Marea Britanie este un băiețel în vârstă de doar 10 ani, care  s-a făcut remarcat ca fiind „cel mai puternic elev” din Regat.

El poate ridica mai mult decât dublul greutății sale și intenționează să doboare recordul. Rowan O’Malley, din Coventry, merge la sală zilnic și are o dietă bogată în proteine de circa 3.500 de calorii. Tânărul cântărește 54 de kilograme și poate ridica 115 kilograme și 100 de kilograme în ghemuit, potrivit The Sun.

Dieta bogată în proteine l-a făcut capabil să ridice 115 kilograme, depășind recordul unui copil american de aceeași vârstă, care a ridicat 111 kilograme.

Dieta sa alimetară include trei porții de omletă la micul dejun și friptură sau pește la cină. Copilul este însă prea tânăr pentru concursurile de powerlifting din Marea Britanie, așa că anul acesta va pleca în SUA cu tatăl său, Ben, pentru a concura.

Vreau să fiu cel mai puternic om din lume. Îmi place la nebunie. Am fost într-o sală de sport aproape toată viața mea. Sunt absolut entuziasmat să merg în America, unde vreau să dobor niște recorduri”, a spus băiețelul, pentru The Sun.

În timp ce majoritatea copiilor se băteau cu apă sau se jucau cu conkers, Rowan a fost la sală, făcând exerciții. El vrea să devină cel mai puternic om din lume. Vrea, de asemenea, să devină jucător de rugby ca o carieră”, a spus tatăl copilului.

Rowan O’Malley a primit titlul de cel mai puternic copil din Marea Britanie la vârsta de șase ani.

În România, Giuliano Stroe a făcut senzație cu modul în care arăta când era mic. A fost catalogat drept „cel mai puternic băiat din lume” și de aici până la porecla de „Micul Hercule” a fost doar un pas. Giuliano Stroe a ajuns în prima pagină a ziarelor, după ce a dovedit că este foarte puternic, fiind catalogat drept „cel mai puternic băiat din lume” la vârsta de doar patru ani. Acum, 14 ani mai târziu, urmează să-și facă debutul la turneu de box.

Românul a ajuns în toate publicațiile din lume când a intrat în Cartea Recordurilor, pentru cel mai rapid mers în mâini din istorie. A făcut-o în direct la televiziunea italiană.

Cum arată „Micul Hercule” la 17 ani. Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor la vârsta de cinci ani ca fiind cel mai puternic copil din lume

Ulterior, în 2010, a doborât și recordul la cele mai multe flotări la 90 de grade – a făcut 20, doborând recordul anterior de 12.

Cum arată Micul Hercule la 17 ani

Toată lumea s-a gândit că va ajunge un halterofil, însă destinul avea un alt plan pentru el. Giuliano a renunțat la gimnastică, dar nu și la sport. Acum, tânărul de 18 ani și fratele său practică box. De altfel, tatăl lor, cel care și-a propus încă de la început ca fiii lui să ajungă celebri, a înființat propriul club pentru a-i susține – „Asociația Giuliano & Claudio Boxing Club”, scrie publicația britanică Daily Star.

Adevăratul „Micul Hercule” a fost Richard Sandrak 

Richard Sandrak avea doar opt ani atunci când a fost supranumit ”cel mai puternic băiat din lume”, acesta mândrindu-se cu un fizic impresionant, precum al unui atlet profesional. Totuși, întotdeauna au existat îngrijorări cu privire la comportamentul tatălui său.

Richard, cunoscut și sub numele de Micul Hercule, era obligat de tatăl său să mănânce salată în timp ce el înfuleca pizza în fața lui.

Acum în vârstă de 30 de ani, însă, Richard continuă să se mențină într-o formă fizică de invidiat, dar nu mai practică sport atât de mult.

Dacă la opt ani era desemnat ”cel mai puternic băiat din lume”, acesta având masă musculară bine dezvoltată, acum, la 30 de ani, el nu se mai antrenează atât de dur precum o făcea în copilărie.

Născut în Ucraina și crescut în Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, acolo unde au emigrat părinții lui, Richard susține că doar unu la sută din greutatea corporală este grăsime, ceea ce ar putea să nu fie tocmai benefic pentru sănătatea lui, potrivit Mirror.

VIDEO: Victor Ciutacu s-a apucat de tras de fiare, la 52 de ani: „Începusem să ruginesc”. Câte beri bea jurnalistul România TV după emisiunea de seară

De asemenea, un videoclip publicat pe Youtube de curând arată cât de strict a fost tatăl lui cu el în ceea ce privește dieta. ”Niciodată nu i-a permis să mănânce anumite alimente, pe care oamenii obișnuiți le consumau, a urmat întotdeauna o dietă strictă. Îi era permis să mănânce doar fructe, legume și carne slabă. Când îi era foame, între mese, avea voie să mănânce doar salată”, se arată în videoclipul respectiv.

În ciuda acestor declarații, Richard a insistat mereu că tatăl lui nu l-a forțat să facă nimic din ce nu și-a dorit. ”Părinții mei obișnuiau să facă sport și voiam să-i urmez. A fost alegerea mea. Așa am crescut, nu am fost obligat, niciodată nu a fost o problemă”, a mai spus tânărul, care ulterior, după ce ai lui s-au despărțit, a încetat să se mai antreneze, el povestind că se mai dă din când în când cu placa de snowboard și urcă trepte.