„Micul miracol” din tragedia blocului prăbușit în Miami. Pisica ce a supraviețuit inexplicabil 16 zile sub dărâmături

O pisică a supraviețuit în mod miraculos prăbușirii blocului de 12 etaje din Miami. Animăluțul pe nume Binx, a fost salvat după 16 zile de sub dărâmături.

10 iul. 2021, 20:25
„Micul miracol” din tragedia blocului prăbușit în Miami. Pisica ce a supraviețuit inexplicabil 16 zile sub dărâmături

O pisică a fost denumită „micul miracol”, după ce a fost salvată de către autorități de sub dărâmăturile blocului de 12 etaje, care s-a prăbușit în tragedia din Miami și care a ucis 79 de persoane. Animăluțul supraviețuise în mod inexplicabil 16 zile sub ruinele clădirii, când a fost salvat de autoritățile care căutau trupurile neînsuflețite ale victimelor, care nu au reușit să scape din groaznicul accident.

Pisica de culoare neagră, pe nume Binx, a fost dusă la un centru de îngrijire al animalelor din Miami, pentru a i se verifia starea de sănătate. Ulterior felina va fi înapoiată familiei, o mamă și o fiică, care au reușit să fugă din clădire chiar în momentul prăbușirii, tatăl este încă dat dispărut.

Autoritățile speră că micul animal va aduce puțină alinare membrilor familiei aflați în suferință.

Potrivit primarului comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava,  79 de victime, 53 au fost identificate, iar 61 de persoane despre care se crede că ar fi fost de asemenea în imobil la momentul prăbuşirii sunt încă date dispărute, relatează Digi24.

Ruinele clădirii prăbuşite în Miami, demolate pentru facilitarea căutării victimelor

Ruinele clădirii prăbuşite, pe 24 iunie,

în Miami au fost dărâmate prin câteva explozii controlate. În rămășițele complexului Champlain Towers South din Surfside, muncitorii au forat în coloane, pentru a plasa mici încărcături explozive. Echipele de salvare au drept ţintă pătrunderea în garajul subteran. Ei speră să aibă o imagine mai clară a golurilor care e posibil să existe în dărămături şi unde se pot afla supravieţuitori, informează CNN

Pe parcursul nopţii, salvatorii au aşteptat unda verde după demolare, pentru a-şi relua misiunea de a localiza supravieţuitori. Până în prezent, nicio persoană nu a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături. Au fost raportaţi 24 de morţi şi 121 de dispăruţi.

Decizia de demolare a clădirii a fost luată după ce s-a constatat că ruinele pun în pericol echipele de salvare şi le împiedica acţiunile în zonă. Porţiunea rămasă a clădirii a fost demolată în jurul orei locale 22:30.

În plus, acţiunea de demolare a fost grăbită de o furtună tropicală care se apropie de Florida.