Ruinele clădirii prăbuşite în Miami, demolate pentru facilitarea căutării victimelor. GALERIE FOTO şi VIDEO

Structura rămasă a blocului de locuinţe din Miami care s-a prăbuşit parţial pe 24 iunie a fost demolată duminică seară, pentru facilitarea căutării victimelor. Echipele de salvare îşi uşurează, astfel, accesul la noi zone de dărâmături, potrivit AP.

05 iul. 2021, 16:19

Ruinele clădirii prăbuşite, pe 24 iunie, în Miami au fost dărâmate prin câteva explozii controlate. În rămășițele complexului Champlain Towers South din Surfside, muncitorii au forat în coloane, pentru a plasa mici încărcături explozive. Echipele de salvare au drept ţintă pătrunderea în garajul subteran. Ei speră să aibă o imagine mai clară a golurilor care e posibil să existe în dărămături şi unde se pot afla supravieţuitori, informează CNN

Pe parcursul nopţii, salvatorii au aşteptat unda verde după demolare, pentru a-şi relua misiunea de a localiza supravieţuitori. Până în prezent, nicio persoană nu a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături. Au fost raportaţi 24 de morţi şi 121 de dispăruţi.

Nu va fi nevoie ca locuitorii din clădirile din apropiere să fie evacuați, dar ei ar trebui să rămână în interior din cauza prafului.

Citeste si Mii de oameni, injectaţi anti-Covid cu substanţe necunoscute, în centre de vaccinare false. Inclusiv un parlamentar le-a căzut victimă escrocilor

Ruinele clădirii prăbuşite împiedicau acţiunile de salvare

Decizia de demolare a clădirii a fost luată după ce s-a constatat că ruinele pun în pericol echipele de salvare şi le împiedica acţiunile în zonă. Porţiunea rămasă a clădirii a fost demolată în jurul orei locale 22:30.

În plus, acţiunea de demolare a fost grăbită de o furtună tropicală care se apropie de Florida.

Citeste si Revoltă în rândul parlamentarilor ucraineni după o paradă militară a femeilor-soldat pe tocuri: „Este o tortură. Aşa ceva este posibil numai într-un stat totalitar” GALERIE FOTO

Anchetatorii nu au stabilit încă ce a cauzat prăbușirea complexului pe 24 iunie, dar un raport din 2018 constata deficiențe structurale, care fac acum obiectul unor investigații. Pe de altă parte, un studiu al cercetătorilor din Florida publicat anul trecut semnala că imobilul se scufundase din 1990 cu câte 2 milimetri pe an. De altfel, faptul că imobilul a fost construit într-o zonă umedă i-a preocupat constant pe experți, care susțineau însă că zona este stabilă și că în timp terenul s-ar putea compacta.

Între timp, locatarii dintr-o altă clădire, Crestview Towers, din North Miami Beach, au fost sfătuiți să plece degrabă din apartamente, după ce inginerii au găsit grave probleme la stuctura de beton și la instalațiile electrice ale clădirii, scrie Mediafax.