Miercuri este ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral

Miercuri este ultima zi în care cetățenii români din străinătate se mai pot înscrie în Registrul electoral în perspectiva alegerilor parlamentare, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

13 sept. 2016, 11:06
Miercuri este ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral

„14 septembrie este ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral a cetățenilor români din străinătate care vor să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din acest an sau vor să solicite înființarea unei secții de vot în localitatea de reședință/domiciliu„, informează MAE.

Informații suplimentare pot fi obținute la: www.mae.ro/parlamentare-2016.

Autoritatea Electorală Permanentă anunța, luni, că au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Dintre cele peste 9.000 de cereri, 6.673 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.443 pentru votul în secțiile de votare.

„AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței”, arăta AEP.

CITEŞTE ŞI: A scăzut numărul alegătorilor din România. Noile cifre de la AEP şi cât va costa scrutinul la alegerile parlamentare