Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului

Mierea de albine, pe lângă faptul că are un gust nemaipomenit, e o sursă importantă de sănătate.

12 ian. 2022, 08:54
Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului

Mulți o folosesc în loc de zahăr, pentru a îndulci diverse alimente sau bătururi, alții pentru proprietățile ei antibacteriene și antifungice. E bine de știut faptul că are multe vitamine, aminoacizi și minerale.

Iată toate beneficiile pe care le are mierea asupra organismului:

Reduce simptomele alergiilor

Mierea e foarte bună pentru a atenua alegeriile. Simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere sunt reduse considerabil cu ajutorul ei. Fiindă conține cantități mici de polen, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen. Pe viitor, după expunerile repetate la polen, organismul uman se va obișnui cu factorii externi și nu va mai reacționa alergic

Mierea, sursă de energie

De asemenea, mierea e o sursă de energie. Are doar 17 gr de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat – fructoză și glucoză – intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt.

Previne diabetul

Un alt lucru extraordinar e că previne diabetul. S-au făcut mai multe studii care au arătat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca și îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.

Te scapă de durerile în gât

E bună inclusiv pentru durerile în gât provocate de inflamații sau răceli. Are efecte lubrefiante la nivelul pielii, de mulți e folosită pe post de medicament.

Tratează rănile și arsurile

Cu ajutorul mierii vă puteți trata rănile și arsurile. Ea are efect cicatrizant. Poate fi aplicată direct pe rană ca să treacă mai repede.

Adio, insomnii

Scăpați de insomnii dacă sunteți consumator de miere. Are un rol important în eliberarea de serotonină și îmbunătățește starea de spirit. Atunci când e eliberată, serotonina este transformată de către organism în melanină, iar aceasta din urmă ajută la îmbunătățirea calității odihnei.

Reglează nivelul colesterolului

Nu în ultimul rând, mierea are capacitatea de a regla nivelul colesterolului. Monitorizarea cantității de colesterol în mod regulat este obligatorie, iar în cazul în care este nevoie de scăderea nivelului de colesterol, acesta poate fi scăzut prin consumul zilnic de miere, nu mai mult de o lingură pe zi.

Citește și Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor

Citește și Pune o monedă în congelator atunci când pleci de acasă. Trucul care îţi poate salva viaţa