Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor

Medicul Florin Bălănică vine cu sfaturi prețioase pentru români. Specialistul în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a dezvăluit lista alimentelor pe care nu trebuie să le consumăm niciodată împreună.

12 ian. 2022, 08:14
Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor

Nu combina niciododată aceste alimente! Pe lângă aceste alimente, trebuie să respectăm cu strictețe câteva sfaturi pentru a avea un regim de viață sănătos. Ca un prim sfat, specialistul spune că trebuie să avem cinci mese pe zi (3 principale și 2 gustări). Mai mult decât atât, cina nu trebuie servită niciodată mai târziu de ora 20.00.

Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor

1.nu amestecăm niciodată cele 3 proteine animale (carnea, lactatele și ouăle) pentru că nu le putem metoboliza împreună și pe termen lung duc la o încetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.

2.nu amestecăm niciodată iaurtul cu fructele pentru că au două momente de fermentație diferite și duc la balonare și nu se mai digeră corect nimic ce mănânci ulterior.

3.să nu consumăm ceva dulce sau alcool odată cu masa sau imediat după masă pentru că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea care se va depune și de aici se poate ajunge la steatoza hepatică (ficat gras). Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale. în special în zona abdomenului, depun grăsime pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic.

Andreea Sava a făcut o listă a alimentelor permise și interzise într-o cură de slăbire. Ea recomandă o formulă cu cinci mese pe zi, dintre care trei principale și două gustări.

Lista alimentelor pe care să o eviți

-Carne grasă
-Fast food
-Chipsuri, covrigei, pufuleți, biscuiți și orice alte ronțănele vă vin în minte
-Patiserie
-Pâine, făinoase, paste etc din făină albă
-Brânzeturi și lactate grase
-Iaurt cu fructe din comerț. Adăugați fructe în iaurt simplu degresat
-Margarină
-Maioneză și orice fel de sosuri
-Orez alb
-Cartofi albi
-Băuturi îmbuteliate
-Fructe dulci sau băuturi din acestea
-Fructe deshidratate
-Zahăr alb și dulciuri că zahăr alb și făină albă
-Îndulcitori artificiali
-Alcool

Citește și: Vine criza alimentară! În două luni de zile În supermaketuri nu va mai fi DELOC carne de porc sau de pasăre din România! Motivul ireal! Producătorii sunt disperați!