„Narcos” de Bucovina! Patru ucraineni făceau contrabandă cu ţigări cu avionul între Cernăuţi şi România! Au fost aduşi la sol cu un MiG-29

Avionul contrabandiştilor, un aparat de zbor de tip An-2, a intrat ilegal în România în noaptea vineri (6 august) spre sâmbătă şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră din Ucraina, a doua zi dimineaţă. Forţele aeriene ucrainene au intervenit cu un avion de vânătoare MiG-29 pentru a-i opri pe contrabandişti. Ajuns la sol, avionul era gol, anchetatorii luând în calcul ipoteza că marfa, cel mai probabil ţigări, a fost adusă ilegal în România.

10 aug. 2021, 12:32
„Narcos” de Bucovina! Patru ucraineni făceau contrabandă cu ţigări cu avionul între Cernăuţi şi România! Au fost aduşi la sol cu un MiG-29

Aparatul de zbor An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol, fiind forțat să aterizeze, sâmbătă (7 august), la ora 7:30, pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv.

„Agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aerona­va a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, se arată într-un comunicat al Servi­ciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Grănicerii departamentului Cernăuţi (Chernivtsi) au depistat un zbor ilegal al unei aeronave An-2 care a survolat regiunea Ivano – Frankovsk şi au raportat incidentul Unității de Apărare Aeriană a Forțelor Aeriene din Ucraina.

„Poliția de frontieră a informat imediat unitatea de apărare aeriană a Forțelor Armate din Ucraina, care a identificat  o țintă aeriană. În plus, ca parte a interacțiunii cu aerodromul militar, un avion militar a fost ridicat de la sol pentru a forța aterizarea aeronavei „, au precizat autorităţile ucrainene.

MiG-ul a forțat pilotul avionului An-2 să aterizeze pe un aerodrom. Contrabandiştii au încercat să fugă, însă au fost prinşi de grănicerii ucraineni.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cui şi cum vrea să vândă România combinatul de la Krivoi Rog din Ucraina?! Cine s-a arătat deja interesat de fantoma socialistă care ne-a costat aproape un MILIARD de dolari

„La scurt timp de la aterizarea avionului la zeci de kilometri de graniță, pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv din regiunea Ivano – Frankovsk, agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aeronava a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, mai spun autorităţile din Ucraina.

MiG-29, folosit în Ucraina pentru a forţa aterizarea unui avion al contrabandiştilor care venea din România

 

Cei patru indivizi sunt suspectaţi de contrabandă. Din primele informaţii, avionul de tip An-2 era folosit pentru zboruri între Ucraina şi România. Infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Anchetatorii ucraineni documentează infracțiuni, inclusiv transportul ilegal de țigări în România. Totuși, cel puțin până acum, a fost comunicat că oamenii legii din țara vecină au deschis proceduri penale doar cu privire la „Încălcarea regulilor zborurilor inter­naționale”.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în Ucraina. La bord se aflau şi trei americani VIDEO ŞOCANT