Migranţi irakieni, prinși după ce au intrat ilegal în țară pe la Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au prins doi irakieni şi un bulgar care intraseră ilegal în România, pe jos, în zona Negru Vodă, unde au mai fost reținuţi un cetăţean turc şi unul bulgar care intenţionau să îi transporte pe irakieni, cu o maşină, într-o ţară din spaţiul Schengen.

RomaniaTV.net
07 iul. 2013, 09:15
Migranţi irakieni, prinși după ce au intrat ilegal în țară pe la Negru Vodă

Potrivit unui comunicat de duminică al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au observat, în noaptea de joi spre vineri, prin sistemul optronic de supraveghere, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre Bulgaria, după ce trecuseră granița fraudulos. Cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost interceptate şi reţinute la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, scrie Mediafax.

Cei trei s-au legitimat cu documente de identitate cu însemnele statului bulgar, dar verificările au stabilit că actele prezentate de cei doi bărbaţi sunt false, cei doi fiind cetăţeni irakieni. Din primele cercetări s-a stabilit că cele trei persoane erau aşteptate pe teritoriul României de doi complici, care ar fi urmat să-i transporte cu un autoturism într-o ţară din spaţiul Schengen.

CITEŞTE ŞI: Navă FANTOMĂ, capturată în apele Mării Negre. 34 de sirieni şi doi turci au fost reţinuţi

Poliţiştii de frontieră au extins astfel cercetările în zonă și, pe drumul care face legătura între Negru Vodă şi Constanţa, au descoperit un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau un cetăţean turc şi unul bulgar. Cei doi au spus că au intrat legal în România, cu autoturismul, prin punctul de frontieră Negru Vodă, şi că intenţionau să-i preia pe cetăţenii irakieni în apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor irakieni şi bulgari actele premergătoare pentru infracţiunile de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la intrarea în ţară prin trecerea ilegală a froniterei de stat, trafic de migranţi şi fals material în înscrisuri oficiale.