Migranţi lucrători în Bangladesh, prinşi că finanţează activităţi teroriste. Voiau să organizeze o lovitură de stat

Patru lucrători migranți proveniți din Bangladesh au pledat marți vinovat la acuzațiile de finanțare a activităților teroriste, în fața unui tribunal din Singapore, relatează DPA, citând presa locală.

31 mai 2016, 09:10

Potrivit publicației The Straits Times, alți doi lucrători migranți, aflați în arest preventiv, au respins acuzațiile și ei vor compărea din nou în fața instanței pe 9 iunie.

Bărbații, cu vârste între 26 de ani și 31 de ani, fac parte dintr-un grup de opt lucrători migranți arestați de autoritățile singaporeze în urmă cu o lună, sub bănuiala că aparțin unei grupări ilegale intitulate Stat Islamic în Bangladesh (ISB).

Citeşte şi Un terorist islamist a fost prins când încerca să intre în Republica Moldova

ISB este acuzat că intenționa să organizeze o lovitură de stat în Bangladesh și să aducă țara sub autoritatea califatului declarat de gruparea jihadistă sunită Stat Islamic (SI), a anunțat Ministerul de Interne singaporez, in formează Agerpres.

Acuzațiile includ colectarea și furnizarea de bani pentru sprijinirea terorismului în Bangladesh și deținerea de proprietăți cu scop terorist.

Acesta este primul caz în care s-a aplicat concret noua lege privind eradicarea finanțării terorismului adoptată de parlamentul singaporez. Sentința în cazul celor patru va fi pronunțată pe 21 iunie.


loading...