Migranţi transportaţi într-un camion frigorific la graniţa României. Autorităţile din Bulgaria sunt în alertă

Autorităţile din Bulgaria au orpit luni un camion frigorific care transportat 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan şi a arestat doi şoferi greci, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 17:35
Migranţi transportaţi într-un camion frigorific la graniţa României. Autorităţile din Bulgaria sunt în alertă

În ciuda faptului că mai multe ţări de pe ruta balcanică şi-au închis graniţele la apogeul crizei migraţiei în urmă cu patru ani, migranţii continuă să folosească acest traseu în încercarea de a ajunge în ţările bogate din Europa.

Camionul, programat să se îndrepte spre Ungaria, venea din Grecia şi a fost interceptat la Vidin, la graniţa cu România, a precizat Ministerul de Interne de la Sofia. 

Citeşte şi: Au fost descoperiţi 23 de migranţi din Eritreea într-un camion frigorific. Fugarii voiau să ajungă în Marea Britanie

După ce mai mult de un milion de migranţi au folosit această rută în peste zece luni în 2015-2016, graniţele au fost închise pentru a opri fluxul de persoane care fug de conflicte şi de dificultăţile economice şi ajung în state din UE fără verificări amănunţite.

Migranţii plătesc în mod frecvent traficanţi pentru a-i trece prin diferite ţări şi peste diferite graniţe, deseori riscându-şi viaţa.

În august 2015, 71 de persoane au murit sufocate într-un camion similar cu cel oprit în Bulgaria, încercând să treacă prin Ungaria pentru a ajunge în Austria.