Mihaela Bilic: „Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman”

Mihaela Bilic recomandă tuturor ca la început de an să renunțe la alcool timp de o lună de zile. "O pauză de o lună de zile face diferența", spune nutriționista.

09 ian. 2024, 10:19
Mihaela Bilic: „Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman”

Alcoolul e un element fără de care putem trăi liniștiți, nu e necesar în vreun fel organismului, el ajută doar la relaxare.

Citește și Floarea care te ajută să ai noroc în dragoste. Lidia Fecioru: „Dacă vrem să ne găsim jumătatea, este bine să primim această plantă”

„Ianuarie “uscat”. Nu, nu e vorba de vremea de afară, ci de obiceiurile noastre alimentare. Conceptul vine din Anglia, unde “Dry January” se vrea o provocare de început de an care vizează consumul de alcool. După excesele gastronomice din perioada sărbătorilor este firesc să pornim în noul an cu rezoluții legate de un stil de viață sănătos. Iar renunțarea la alcool timp de o lună de zile poate fi un bun început!

De ce alcoolul? Pentru că este un element fără de care putem trăi liniștiți, nu este necesar în niciun fel organismului, el doar ajută la relaxare. Însă pentru cei care consumă alcool regulat, o pauză de o lună de zile face diferența. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman, așa că un ianuarie uscat este similar cu un Detox!

Și dacă nu beau alcool, o să întrebați, cu ce rezoluție alimentară să încep anul? Cu zahărul, adică cu eliminarea zahărului din dietă măcar o lună de zile. Nici nu știți cât de mult se aseamănă zahărul cu alcoolul ca impact negativ asupra celulelor și asupra siluetei. Gata cu relaxarea, v-ați făcut toate poftele de sărbători, acum este momentul să descoperiți ce gust are viața fără zahăr!

Ca alcoolul, zahărul nu este esențial pentru supraviețuire, mai degrabă ține de poftă și plăcerea pentru gustul dulce. Zahărul are “calorii goale”, adică nu aduce beneficii pe plan nutrițional. Și la fel ca alcoolul ajută la îngrășat, cu formarea unui colăcel de grăsime pe abdomen.

Iar dacă silueta nu este o problemă pentru voi, aflați că zahărul este principalul agent de îmbătrânire al pielii, după soare și nicotină. Căutați o soluție cu efect antiaging și Detox?

Atunci tăiați zahărul din dietă și veți primi și un bonus la capitolul imunitate! Zahărul crește stresul oxidativ în țesuturi și de aici toate problemele care țin de îmbătrânirea și îmbolnăvirea celulelor.

Degeaba iubește capul nostru zahărul și alcoolul, nici ficatul, nici celulele și nici silueta nu sunt fericite în prezenta lor. Dacă vreți să fiți sănătoși și să începeți anul în formă bună merită un “ianuarie uscat”, fără alcool sau/și fără zahăr! Primele 10 zile sunt mai grele dar apoi o să înceapă să vă placă și, cine știe, poate o țineți așa până la Paște”, a transmis Mihaela Bilic.

Citește și Cu ce se ocupa Lidia Buble înainte să devină celebră. Ce meserie avea când a venit de la Deva în Bucureşti