Mihaela Bilic, despre regimul alimentar în funcție de grupa de sânge: „E o mare vrăjeală”

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie ce efecte are regimul alimentar în funcție de grupele de sânge.

02 mart. 2023, 09:53
Mihaela Bilic, despre regimul alimentar în funcție de grupa de sânge: „E o mare vrăjeală”
Mihaela Bilic, despre regimul alimentar în funcție de grupa de sânge

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că regimul alimentar nu poate fi influențat de grupa sangvină.

„Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală

A fost la modă în anii ’90 și multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sînge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma ca metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta:

Grupa 0

Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate. 

Citește și: Mihaela Bilic distruge cinci mituri legate de dietă: „Nu au la bază o explicație științifică”

Grupa A

 Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate. 

Grupa B

 Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi. 

Citește și: Mihaela Bilic vorbește despre efectele substanțelor psihedelice: „Pierdem din vedere beneficiile lor terapeutice”

Grupa AB

 În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei să recomandă lactate fructe de mare și legume iar carnea roșie cu moderație. 
Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sînge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sînge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi. Cu alte cuvinte orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sînge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sînge!”