Mihaela Bilic ne învață cum să avem un regim alimentar corect: „Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”

Nutriționistul Mihaela Bilic explică cum trebuie, de fapt, să mâncăm astfel încât să ne simțim sătui și să fim sănătoși în același timp.

07 mai 2023, 11:04
Mihaela Bilic ne învață cum să avem un regim alimentar corect: „Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”
Mihaela Bilic, despre pauzele dintre mese

Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de un interval de 4 – 5 ore între mese pentru ca tubul digestiv să fie complet curățat. Aceasta subliniază că este important ca acest proces să aibă loc, în principal pentru sănătate.

„Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese! Nu, nu este vorba despre muncă, ci despre mâncare Contrar recomandărilor făcute de mulți nutriționiști, 2-3 mese principale pe zi sunt suficiente pentru un adult. Când mănânci mai rar senzația de foame e mai ușor de ținut în control, glicemia rămâne constantă, nu există descărcări de insulină și se slăbește mai ușor.

Citește și: Ce ascunde, de fapt, mâncatul emoţional. Mihaela Bilic: „Este dovada că suntem nefericiți, singuri și triști”

Însă principalul motiv pentru care ar trebui sa avem pauze lungi între mese este sănătatea: pauza alimentară permite organismului să facă curățenie. Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv.

Fenomenul se numește “complex motor migrant”(CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce “mătură” toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire. Gândiți-vă la intestinul vostru ca la un maniac al curățeniei: la 2 ore după masă el declanșează un program de auto-curățare, ce are rolul de a elimina reziduurile alimentare, eventualele bacterii și mirosurile. Dacă noi ne apucăm să ronțăim, acest program se întrerupe și ciclurile de auto-curățare devin din ce în ce mai rare.

Citește și: Secretul tinereții fără bătrânețe. Mihaela Bilic dezvăluie proteina care face minuni: „Se găsește exclusiv în produsele de origine animală”

Dacă țineți la corpul vostru, acordați-i o pauză de 5 ore între mese ca să aibă timp pentru “curățenia generală”. CMM este un proces fiziologic ce are loc de câteva ori pe zi și face parte din sistemul Detox complex cu care este dotat organismul…cu condiția să-l lăsăm să-și facă treaba. Procesul de digestie și metabolizare consumă mai multă energie decât respirația și circulația sângelui. Nu vă fie teamă să mâncați mai rar! Iar dacă auziți zgomote la nivelul abdomenului, nu sunt intestinele care suferă de foame, este complexul motor migrant care face curățenie în intestin”,  a scris Mihaela Bilic.