Secretul tinereții fără bătrânețe. Mihaela Bilic dezvăluie proteina care face minuni: „Se găsește exclusiv în produsele de origine animală”

Toate femeile visează să aibă o piele perfectă, fără imperfecțiuni, și multe dintre ele apelează la tot felul de creme, uleiuri și alte produse de îngrijire sau chiar operații estetice care să le facă să arate mai tinere.

03 mai 2023, 08:53
Secretul tinereții fără bătrânețe. Mihaela Bilic dezvăluie proteina care face minuni: „Se găsește exclusiv în produsele de origine animală”
Mihaela Bilic, despre efectele benefice pe care le poate avea postul

Nu e nevoie să facem sacrificii prea mari. Există o proteină ce ne poate ajuta să rămânem tinere o perioadă cât mai multă de timp. Se găsește în anumite produse de origine animală, iar Mihaela Bilic spune că singurul care oferă rezistență și elasticitate țesuturilor din corp e siliciul.

Citește și Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români. ”E spre binele nostru, credeți-mă!”

„Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi”, a explicat medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Bilic, secretul tinereții fără bătrânețe

Mihaela Bilic explică faptul că e „o proteină formată din 19 aminoacizi. Se găsește exclusiv în produsele de origine animală și nu se dizolvă în apă”.

„Care sunt factorii care afectează producția de colagen? În primul rând îmbătrânirea, sinteza de colagen scade cu 1% pe an, începând cu vârsta de 20 ani. Alți factori negativi: expunerea excesivă la soare, fumatul și abuzul de alcool, poluarea și stresul. La fiecare 10 ani femeile pierd aproape 10% din densitatea osoasă și 7% din elasticitatea și grosimea pielii. În primii 5 ani după menopauză, datorită lipsei estrogenului, sinteza de colagen scade cu aproximativ 30%. Nivelul crescut de homocisteina sau cortizol și toți factorii care cresc oxidarea la nivel celular au impact negativ asupra colagenului”, a afirmat Mihaela Bilic.

Citește și Ce să nu pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Îngrașă mai tare decât untul și slănina!”

Nutriționista a explicat ce putem să mâncăm ca să stimuleze producția internă și să mențină sinteza naturală de colagen la cote înalte.

„Nu materia primă ne lipsește, alimentația zilnică asigură un aport suficient de aminoacizi necesari producției de colagen. Indiferent că mâncăm proteine animale sau vegetale, din carne, pește, ouă, brânză, cereale, leguminoase boabe și oleaginoase putem sintetiza colagen. Ce ne trebuie este un catalizator pentru această reacție, un element care să stimuleze producția internă. Cine este el? Siliciul.

Există suplimente cu siliciu stabilizat sub formă de acid ortosilicic care activează enzimele cheie generatoare de colagen. Aceste suplimente sunt 100% vegane și nu conțin colagen, ci protejează propriul colagen prin neutralizarea factorilor oxidativi care îl distrug. Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de siliciu, care să mențină sinteza naturală de colagen la cote înalte”, a subliniat medicul nutriționist Mihaela Bilic.