Mihaela Bilic spulberă mitul: ”Corpul nostru știe să facă grăsime doar din aceste două ingrediente”. Iată care sunt cei mai buni aliaţi!

Specialiştii atrag atenţia că nu e nevoie să ne înfometăm sau să ținem diete restrictive atunci când vrem să slăbim, trebuie doar să ținem cont de câteva reguli simple.

16 aug. 2021, 20:01
Mihaela Bilic spulberă mitul: ”Corpul nostru știe să facă grăsime doar din aceste două ingrediente”. Iată care sunt cei mai buni aliaţi!

Mihaela Bilic spulberă mitul. Oricine are probleme cu greutatea ar trebui să restricționeze consumul unor alimente, pe care corpul le transformă în grăsime, când sunt consumate în exces.

Mihaela Bilic spulberă mitul: ”Corpul nostru știe să facă grăsime doar din aceste două ingrediente”. Iată care sunt cei mai buni aliaţi!

”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezența zahărului. Zahărul se duce în ficat și ficatul știe să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mișcare și atunci zahărul e principalul nostru dușman care ne schimbă metabolismul și ne face să acumulăm grăsime. Atenție, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare și alcool”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pentru doctorulzilei.ro.

Totuși, avem voie să mâncăm o bucățică de ciocolată sau un fruct pe zi, fără probleme. Sau dacă ne abținem o săptămână întreagă, în weekend putem să consumăm mai mult.

Al doilea dușman al siluetei o reprezintă făinoasele. Acestea se transformă în grăsime când sunt consumate în exces.

”Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porție cât palma și nu face mișcare, nu are cum să nu se îngrașe. Iar făinoasele înseamnă și pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a cpmpletat dr. Bilic.

Potrivit nutriționistului, cei mai buni aliați în cura de slăbire sunt proteinele, adică pește, carne, ouă. Însă, nu trebuie să ne transformăm viața într-o cură de slăbire și să facem lucrurile tolerabile.

Industria detoxifierii reprezintă o “înfometare pe bani grei” pentru perioade relativ scurte față de restul anului în care obiceiurile alimentare sunt nesănătoase, consideră nutriționistul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic susţine că mulţi oameni apelează la metode de „curățare” internă a organismului, precum hidrocolonoterapia, deși nu oferă garanții și poate chiar fi un risc pentru sănătatea sistemului digestiv, care se bazează pe coloniile de bacterii benefice organismului.

Reputatul nutriţionist spulberă aceste metode de slăbit. “E construită o industrie în jurul acestui detox. Cheltuiești bani grei ca cineva să te înfometeze. Toate detoxurile înseamnă o reducere drastică a aportului de mâncare, înseamnă în principal diete bazate pe legume și atunci ca să nu zic că se face foamea la greu, în centrele în care te internezi pentru două săptămâni să faci un astfel de detox mâncarea nu prea vezi. Atunci este amuzant că la tine acasă nu poți să faci foamea pe banii ăia, că îi plătești acolo.

Citeşte şi:  Mihaela Bilic spulberă mitul DETOX: este „înfometare pe bani grei”