Mihaela Bilic spune câte chipsuri avem voie să mâncăm: Anchetă pe etichetă! Aceasa e cantitatea ideală!

Mihaela Bilic a venit cu un anunţ important pentru români. Medic nutriționist a spus ce cantitate de chipsuri putem mânca.

15 mart. 2021, 22:59
Mihaela Bilic spune câte chipsuri avem voie să mâncăm: Anchetă pe etichetă! Aceasa e cantitatea ideală!

Mihaela Bilic spune câte chipsuri avem voie să mâncăm. „ANCHETĂ PE ETICHETĂ: chips-urile. Indiferent că sunt din cartofi, mămăligă sau pâine rumenită, toate produsele de ronțăit sunt pe cat de delicioase, pe atât de bogate în grăsimi și în calorii. Singura salvare vine din cantitate: respectați porția corectă de 30 g și silueta voastră nu va avea de suferit”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic spune câte chipsuri avem voie să mâncăm: Anchetă pe etichetă! Aceasa e cantitatea ideală!

Obiceiul de a consuma regulat chipsuri nu numai că alimentează „epidemia” de obezitate şi boli cardiovasculare, dar poate duce şi la probleme de dezvoltare în viaţa intrauterină, hiperactivitate la copii şi un risc mai mare de cancer la adulţi, avertizează oamenii de ştiinţă. Atât de mare este îngrijorarea lor din cauza cohortei de efecte negative ale consumului de chipsuri de cartofi, încât unii au ajuns să preconizeze inscripţionarea pachetelor de chipsuri cu avertismente la adresa consumatorilor.

Devenite o gustare extrem de populară, aparent inofensivele chipsuri de cartofi sunt „o bombă cu explozie întârziată”, afirmă tot mai mulţi specialişti. Ei consideră că acest aliment este o adevărată ameninţare la adresa sănătăţii publice, din cauză că provoacă un fel de dependenţă, are un conţinut mare de sare, grăsimi, zaharuri şi calorii şi este consumat în cantităţi foarte mari în societatea occidentală.

Luna trecută, un sondaj arăta că, în Marea Britanie, o treime dintre copii consumă zilnic chipsuri de cartofi, iar ceilalţi copii mănâncă şi ei aşa ceva de câteva ori pe săptămână. Britanicii consumă, în medie, 100 de pachete pe an, pe cap de locuitor.

A mânca un pachet de chipsuri de cartofi pe zi este echivalent cu a bea 5 litri de ulei de prăjit pe an, ca să nu mai vorbim de cantităţile mari de sare şi zaharuri pe care le conţin aceste alimente.

Michael Moss, autorul unei cărţi recent publicate, Salt, Sugar, Fat: How The Food Giants Hooked Us, susţine că în spatele consumului tot mai mare de chipsuri de cartofi se ascunde o amplă strategie manipulatoare din partea industriei alimentare, care a reuşit să ne facă aproape dependenţi de aceste alimente.

Citeşte şi: Mihaela Bilic atrage atenţia: ”O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă”