Mihaela Bilic, veste bună pentru iubitorii de cafea. Câte ceşti sunt recomandate pe zi şi de ce e bine să pui boabe de cafea în şifonier

Cu un conținut scăzut de calorii cafeaua aduce multe beneficii multe dintre ele susținute cu dovezi științifice. 

07 feb. 2022, 18:21
Mihaela Bilic, veste bună pentru iubitorii de cafea. Câte ceşti sunt recomandate pe zi şi de ce e bine să pui boabe de cafea în şifonier

Cercetările, de-a lungul anilor, au arătat, de asemenea, că o ceașcă de cafea promovează gestionarea sănătoasă a greutății pe termen lung. Afirmația este susținută şi de nutriţionistul Mihaela Bilic care explică mecanismele prin care cafeaua ajută organismul în lupta cu kilogramele.

„Da, cafeaua ajută la slăbit. Merită să o laud și eu – fie și numai pentru ajutorul și sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.

Greşeala pe care o fac toţi românii după amiaza. Mihaela Bilic spune ce trebuie să faci neapărat la ora 17.00

Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește.

Și nu doar pe noi, ci și pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv.

Cafeaua stimulează metabolismul şi digestia

Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor.

Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi.

Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la cafea o lună. Renunţarea la licoarea magică aduce beneficii majore sănătăţii şi frumuseţii

Cafeaua inhibă apetitul

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame.

Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei.

Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea”, scrie nutriţionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare

Cafea – combinații care trebuie evitate

„Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3ore, precum o porție de ciorbă”, a mai recomandat nutriţionistul Mihaela Bilic.

Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare”, a mai precizat nutriţionistul Mihaela Bilic.

De ce să punem boabe de cafea în șifonier?

Bunicile noastre puneau săpun parfumat, coji de portocală uscate sau crenguţe de lavandă în dulapul cu haine. Dar ştiaţi că se pot pune şi boabe de cafea? Chiar şi de orez! Acestea din urmă absorb umezeala din mobilierul de lemn.

Cine nu iubeşte mirosul de cafea proaspăt râşnită? O savurăm în fiecare dimineaţă fără să ştim că boabele din care se prepară pot face minuni și în casă. Un truc mai puţin cunoscut poate deveni obiceiul tău de acum încolo. Iată de ce se pun boabele de cafea în șifonier. Vei descoperi efectele imediat.

Dressingurile şi dulapurile de haine sunt, de regulă, închise iar spaţiul poate deveni, în timp, îmbâcsit. Hainele capătă un miros deranjant, a „aer închis” şi parcă uneori ne este jenă să ieşim în lume cu o haină de stofă sau o blană sintetică care „a prins” miros de şifonier neaerisit. Efectul balsamului de rufe, oricât ar fi bun, se duce în aproximativ o săptămână. De aceea este nevoie să apelăm şi la alte metode dacă vrem să avem hainele şi lenjeria fresh, ba chiar să miroasă a ceea ce iubim atât de mult la primele ore ale zilei – a cafea. Da, ai auzit bine, unele gospodine pun boabe de cafea în șifonier, un truc care ajută mai mult decât crezi.

Boabele de cafea elimină mirosurile neplăcute

Cafeaua elimină mirosurile neplăcute și este extrem de eficientă și sigură. Nefiind toxică, nu vei avea surpriza să te trezeşti cu alergii şi iritaţii pe piele atunci când îţi vei îmbrăca pijamaua preferată. Boabele de cafea au capacitatea să absoarbă umezeala și mirosul închis. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabe de cafea într-un bol sau un săculeț de pânză, pe care să îl așezi în dulap.

Orezul absoarbe umezeala

Nu doar cafeaua face minuni! Există multe alte soluții la care poți să apelezi pentru a elimina mirosurile neplăcute din șifonier sau dulapul de încălțăminte. Iar unul dintre ele presupune să adaugi orez într-un recipient pe care să-l așezi în spațiile unde umezeala este frecventă. Este nevoie de o cantitate mică de orez pentru a face ca mirosul neplăcut să dispară. Din când în când, orezul trebuie schimbat pentru a păstra prospețimea în spațiile închise.

Lavanda şi petalele de trandafir parfumează ţesăturile

Un odorizant simplu pentru dulapuri este reprezentat şi de diferite ierburi aromatice. Lavanda este una dintre cele mai cunoscute și recomandate, aceasta având proprietăți care țin moliile departe de hainele tale din fibre naturale. De asemenea, o crenguță de cimbru, rozmarin sau chiar petale de trandafir pot fi utilizate pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Totodată, un truc folosit și știut de la bunicile noastre îl reprezintă așezarea în dulapuri și sertare a săpunurilor. Acest obicei este unul care funcționează de minune de sute de ani. Aerul din șifonier nu va mai fi deloc închis, ba din contră, săpunul va împrăștia un parfum plăcut, de curat, iar hainele tale vor lăsa senzaţia de proaspăt spălat pe piele.