Mihaela Rădulescu, noi dezvăluiri despre fotografiile din timpul Revoluţiei, în care apare cu un pistol în mână

Fosta vedetă TV Mihaela Rădulescu este arhicunoscută în România pentru emisiunile cu care a rămas în memoria publicului, fiind constant în atenţia publicului aproape 20 de ani, până când s-a retras la Monaco, unde duce o viaţă liniştită alături de fiul său.

22 dec. 2021, 10:07
Mihaela Rădulescu, noi dezvăluiri despre fotografiile din timpul Revoluţiei, în care apare cu un pistol în mână

Deşi mulţi nu ştiu, Mihaela Rădulescu a apărut în câteva fotografii de la Revoluţia din 1989, publicate de către revista National Geografic, cu un aspect diferit de cel cu care s-a obișnuit publicul din România, tunsă scurt și cu părul vopsit blond.

Vedeta de televiziune a recunoscut, încă de acum multă vreme, că ea se află, într-adevăr, în ambele imagini, şi a explicat de ce în una dintre fotografii avea un pistol în mână.

„La Revoluție eram blondă, tunsă periuță. Da, sunt şi în această poză. Pistolul, căci bănuiesc că vă interesează cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit obligat-forţat la intrarea în CC. Măcar eu aveam habar de utilizarea unei arme, făceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari.

N-am tras nici un foc. Aşa cum l-am primit (adică încărcat), aşa l-am predat. Nu m-am luat niciodată în serios în rol de « revoluţionară», nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activă în nicio organizaţie de profil. Aveam 20 de ani şi trăiam o aventură pe viaţă şi pe moarte, cu mintea (şi freza) de atunci”, declara Mihaela într-un interviu, în 2003, potrivit Click.

Mihaela Rădulescu: „Am fost memorabilă. Cred că se activase supereroul din mine”

Mihaela Rădulescu era studentă la acea vreme și avea în jur de 20 de ani, iar în pozele cu pricina au fost realizate prin subsolurile fostului Comitet Central al PCR. Acum, întreabată din nou despre subiect, având în vedere perioada în care ne aflăm, Mihaela Rădulescu a oferit detalii suplimentare.

Mihaela Rădulescu la Revoluţie

„Cred că se activase super-eroul din mine, simțeam nevoia să fiu lider, să mă implic, să fac ceva care să conteze. Ambiție de provincial, căpoșenie de Leoaică, febra vârstei, un cocktail pe care l-am consumat cu toată pasiunea.

Am ajuns să lucrez la Guvern pentru că mă remarcasem la Revoluție, eram în filmul ăla total, ba pe baricade, ba traduceam în franceză și engleză pentru ziariștii străini.

Am fost memorabilă (zâmbește), deci m-au chemat să lucrez în Guvernul Roman, la biroul de presă. Grozavă experiență, dar rapid plictisitoare pentru mine – urăsc până azi munca la birou”, a declarat Mihaela Rădulescu pentru revista Viva.ro.

Citeşte şi: Andreea Tonciu, mesaj de încurajare din partea fostei ei prietene Sânziana Buruiană: „E bătăioasă şi îi place competiţia. Sper să reziste, să nu i se facă dor de casă”