Mihaela Rădulescu riscă o amendă de la CNA pentru că a chemat politicieni în emisiune

CNA ar putea sancţiona Realitatea TV pentru prima ediție a emisiunii Alegerile Mihaelei, în care au fost invitaţi politicieni şi candidaţi la alegerile locale 2012, în ciuda unei decizii a Consiliului prin care se interzice acest lucru.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 14:17
Mihaela Rădulescu riscă o amendă de la CNA pentru că a chemat politicieni în emisiune

Consiliul Naţional al Audiovizualului are pe ordinea de zi pentru şedinţa de marţi analizarea situaţiei create la prima emisiune realizată de Mihaela Rădulescu la Realitatea TV.

„Legea audiovizualului prevede amenzi între 10.000 şi 200.000 de lei. Nu pot să spun ce se va întâmpla, ce amendă va fi dată. Pot să spun doar că au fost prezenţi şi candidaţi, nu doar oameni politici. Candidaţii prezenţi, Rareş Mănescu şi Sorin Oprescu, ştiu foarte bine că în campania electorală legea interzice prezenţa lor în emisiuni. Cred că e vorba de o culpă comună a oamenilor politici şi a televiziunilor care acceptă să fie în afara legii. Legea audiovizualului prevede foarte clar că oamenii politici nu au voie să apară la emisiuni radio-tv decât în emisiuni şi dezbateri cu caracter electoral”, a declarat Narcisa Iorga, membru CNA, la România TV.

În emisiunea de duminică a vedetei au fost invitaţi mai mulţi politicieni: vicepreşedintele PDL Elena Udrea, Sorin Oprescu, candidat la Primăria Capitalei, şi Rareş Mănescu, candidat la Primăria Sectorului 6.

Emisiunea Mihaelei Rădulescu, Alegerile Mihaelei, nu este trecută în grila postului de televiziune ca emisiune electorală şi, în plus, are loc duminica, în condiţiile în care CNA a interzis prezenţa politicienilor în emisiunile radio-tv din weekend pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale 2012, între 11 mai şi 9 iunie.