Mihaela Tatu, dezvăluiri despre diagnosticul crunt pe care l-a primit în urmă cu 11 ani: „Am intrat în panică”

Mihaela Tatu a povestit despre momentul crunt pe care l-a trăit în urmă cu 11 ani, atunci când a fost diagnosticată cu fibrom uterin.

15 feb. 2023, 19:29
Mihaela Tatu, dezvăluiri despre diagnosticul crunt pe care l-a primit în urmă cu 11 ani: „Am intrat în panică”

Mihaela Tatu a trecut prin momente grele, în urmă cu 11 ani. Fosta prezentatoare a emisiunii „De 3x femeie” a primit un diagnostic crunt din partea medicilor la vârsta de 48 de ani: fibrom uterin cu o mărime de 11 cm, o tumoră ginecologică benignă.

Ulterior, vedeta a fost supusă unei intervenții chirurgicale, care a durat 6 ore.

Citiți și: Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii. Cum au reușit călugării budiști să îi schimbe viața vedetei: ”De ce să nu fiu fericită? Lăsăm lucrurile să curgă”

Mihaela Tatu le transmite femeilor să meargă constant la medic

„Chiar dacă au existat antecedente în familia mea, eu nu am avut cunoștință despre ele. Dar mi-aș fi dat seama. Tot ce era legat de subiectul femeia cu părțile ei intime’ a fost tabu chiar în discuțiile cu mama mea. Reproducere, metode contraceptive, avort, sarcină, menstră, dureri, act sexual, toate aceste cuvinte nu intrau în sfera de discuție dintre mine și mama mea” a povestit Mihaela Tatu, într-un interviu pentru tabu.ro, în anul 2013.

De asemenea, vedeta de televiziune a dezvăluit și ce simptome a avut în acea perioadă.

”Perioada de menstră era tot mai greu de suportat. Retenție mare de apă, balonări, sângerări foarte abundente și pe o perioadă tot mai lungă, mă concentram din ce în ce mai greu, aveam o stare de oboseală permanentă, anemie și o mărire și întărire neobișnuită a abdomenului.

Și le făceam față cu dificultate, mai ales când aveam emisiunile, fie ele în direct sau înregistrate. Toate aceste stări de disconfort mă scoteau din circuit pe o perioadă destul de lungă…Ce mai, nu eram bine și nici nu puteam să le spun telespectatorilor că astăzi nu pot să țin bine emisiunea pentru că mă doare burta” a mai dezvăluit Mihaela Tatu.

Vedeta a fost nevoită sa facă o operație complicată pentru extirparea fibromului uterin și a recunoscut că s-a speriat, mai ales că medicii i-au recomandat histerectomia totală.

Mihaela Tatu: „Am intrat în panică. Medicul care mi-a descoperit tumora mi-a spus să scot tot”

„Pentru că oricum eram la o vârstă… și oricum nu mai voiam să mai fac copii. Și oricum aș fi intrat la menopauză. Am stat internată 4 nopți și 5 zile…parcă. Operația a durat foarte mult, vreo 6 ore,  dar fără niciun fel de complicații. Sunt o fire robustă. Mi-am luat o pauză mai lungă de la serviciu ca să fiu sigură că totul se desfășoară fără grabă și temeinic. Mi-a fost mai greu emoțional în luna în care am așteptat rezultatul de la biopsie. Temerea mea cea mai mare a fost cea de cancer. Dar medicul m-a informat că există minime șanse ca un fibrom să se transforme în cancer. Acum, fiind mult mai bine informată despre acest subiect, știu că așa este și că nu aveam niciun motiv de teamă

(…) Iar acum, mai mult ca oricând, având în vedere și ritmul vieții pe care îl trăim, le transmit fetelor, femeilor să meargă constant la medic. Iar pentru o informare în paralel, există un site de specialitate, www.desprefibrom .ro, unde găsesc date de actualitate, utile și verificate despre fibromul uterin”, declara Mihaela Tatu în urmă cu 10 ani.

Citiț și: Puţină lume ştie dramele prin care a trecut Mihaela Tatu: „Doctorii au făcut lucru manual pe corpul meu, atâtea operaţii am”