Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii. Cum au reușit călugării budiști să îi schimbe viața vedetei: ”De ce să nu fiu fericită? Lăsăm lucrurile să curgă”

Mihaela Tatu a renunțat la cariera sa de succes din televiziune și a plecat în căutarea sensului vieții. Recent, vedeta a mărturisit că a aflat care este secretul fericirii datorită învățăturilor călugărilor budiști.

03 ian. 2023, 17:48
Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii. Cum au reușit călugării budiști să îi schimbe viața vedetei: ”De ce să nu fiu fericită? Lăsăm lucrurile să curgă”
Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii

Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii. Vedeta în vârstă de 59 de ani a dispărut din lumina reflectoarelor și s-a stabilit în Londra, unde își trăiește viața după învățăturile călugărilor budiști

Citește și Puţină lume ştie dramele prin care a trecut Mihaela Tatu: „Doctorii au făcut lucru manual pe corpul meu, atâtea operaţii am”

Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii.

Mihaela Tatu a mărturisit că a descoperit cheia fericirii cu ajutorul călugărilor budiști, după ce în urmă cu câțiva ani, a parcurs un drum spiritual pe Camino de Santiago. De atunci, vedeta a început să caute fericirea prin simplitate și recunoștință.

„Încă o zi. Poți să schimbi ceva? Da. Atunci de ce să nu fiu fericită? Mă iau și eu după călugării budiști. Poți să schimbi ceva? Nu, atunci de ce nu? Poți să schimbi ceva? Deci nu, lăsăm lucrurile să curgă, dar să nu curgă dintr-o zonă de resemnare și de abandon, ci să curgă dintr-o zonă de înțelegere a lucrurilor’, a povestit pentru Playtech Știri.

Mihaela Tatu a dezvăluit că totul a început după ce a suferit o intervenție chirurgicală, care i-a schimbat complet stilul de viață.

„În 2006- ruptură de ligament încrucișat și de menisc. N-am mai putut să pun piciorul în pământ. A trebuit operat repede. (…) A fost o modificare dramatică a ceea ce făceam eu, apropo de programul pe care l-am avut eu în viața mea. Făceam dans sportiv și schi și patine, aveam cal. Viața mea era foarte sportivă. Era lege, în fiecare zi a săptămânii făceam câte ceva. N-am mai putut. Eu nu mai alerg de atunci”, a declarat Mihaela Tatu, la emisiunea La Măruță de la PRO TV.

Șase ani mai târziu de la operație, vedeta a plecat în aventura vieții sale, care a ajutat-o să se regăsească. Pentru a descoperi care este sensul vieții Mihaela a parcurs 800 de km, pe jos, pe Drumul Sfântului Iacob.

„Este unul dintre cele trei pelerinaje creștine importante, Unul fiind la Ierusalim și celălalt la Vatican. Drumul Sfântului Iacob ce se ține de 1000  și ceva de ani, este un drum parcurs de papi, de președinți de tară, de miniștrii, de sportivi de performanță, de actori, inclusiv actori de la noi au fost. Cristi Iacob împreună cu Marian Râlea au jucat pe Camino. Au mers cu decorul după ei. Este fabulos ce se întâmplă acolo, extraordinar. Sub energia căii lactee se străbate Spania, de la Est la Vest, până la malul oceanului, până la kilometrul zero, până la Finnistere, unde pe vremuri se zicea că acolo se începe pământul.

În 2006, am avut o ruptură de ligament încrucișat și menisc. Eram într-un moment de apogeu al carierei mele. În urma acestei povești, mi-am dat calul, n-am mai putut să schiez, să patinez, să zbor, să alerg, s-a schimbat viața mea la 180 de grade. Și a trebuit să găsesc o variantă, după o lungă perioadă de revizuire a mentalului. A fost foarte greu, sunt o fire energică și plină de dorință de mișcare. A trebuit să găsesc îndeletniciri și sporturi care să-mi aducă satisfacție, în așa fel încât să nu forțez foarte mult genunchiul. Și ce puteam să fac? Să înot și să merg pe jos.

Prin 2008, am primit la teatru radiofonic, în interpretarea lui Florian Pitiș, cartea lui Paulo Coelho, „Jurnalul unui mag” și am zis „trebuie să-l fac”. Acela a fost momentul în care am făcut cunoștință cu această poveste. De atunci încolo, am început să mă documentez. Toate cărțile care apăruseră până atunci, am sunat oamenii, pentru că există un fan club al pelerinilor.

Am vorbit cu Petre Roman, care a făcut o bucată de drum. Am vorbit cu Cristi Iacob. Pe toți cei care au făcut Camino, m-am apucat și i-am sunat să văd cum e și ce se întâmplă.  Am vrut să plec pe Camino în 2011, dar când am fost la un control medical și am aflat ce probleme de sănătate am, a trebuit, obligatoriu, de pe o zi pe alta, să mă operez. Nu aveam voie să pornesc la drum decât după un an de zile”, a dezvăluit Mihaela Tatu în cadrul unui interviu cu Georgiana Ioniță.

Citește și Mihaela Tatu, vacanţă în Maldive. Cum a fost fotografiată fosta prezentatoare TV