Mihai Bendeac a simțit că Ion Caramitru urmează să moară. Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de tragedie

Mihai Bendeac a fost devastat după ce a aflat că Ion Caramitru s-a stins din viață, mai ales că doar cu o zi înainte a simțit o nevoie puternică să asculte un interviu pe care directorul TNB l-a oferit acum ceva timp.

07 sept. 2021, 12:21
Mihai Bendeac a simțit că Ion Caramitru urmează să moară. Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de tragedie

Mihai Bendeac a simțit că Ion Caramitru urmează să moară. Juratul de la iUmor juca în timpul unui spectacol în momentul în care a fost anunțat că Ion Caramitru a murit.

Mihai Bendeac a simțit că Ion Caramitru urmează să moară

„A avut loc o întâmplarea foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care l-a dat pentru „Profesioniștii”, pe care l-a avut cu Eugenia Vodă. Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a mai venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o. Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că noi am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!”, a declarat Mihai Bendeac pentru actualitate.net.

Cine este Micaela Caracaș, soția lui Ion Caramitru. Au fost împreună timp de 45 DE ANI şi aveau TREI COPII

Mihai Bendeac l-a văzut ultima dată pe Ion Caramitru în urmă pe scena teatrului. Deși era doar la repetiții, marele artist l-a impresionat profund pe Mihai Bendeac, care nu poate să accepte că marele actor nu va mai urca pe scenă. „Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut doua spectacole la National, la sala Studio, cu „Doi pe o bancă”, și cu trei zile înainte de prima reprezentație m-am dus să vad sala, să verificăm acustica și așa mai departe. Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete. Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului”, a mai Mihai Bendeac.