Mihai Bobonete, vehement: „Pentru ce a făcut la mineriade eu nu l-aş băga pe Ion Iliescu în cărţile de istorie” VIDEO

În ultima ediţie a podcastului său, intitulat DA BRAVO!, actorul şi comediantul stand up Mihai Bobonete l-a avut invitat pe colegul şi prietenul său Toma Cuzin, cu care joacă împreună în Las Fierbinţi, cel mai îndrăgit serial românesc de comedie.

04 dec. 2021, 15:20
Mihai Bobonete, vehement: „Pentru ce a făcut la mineriade eu nu l-aş băga pe Ion Iliescu în cărţile de istorie” VIDEO

Având în vedere că Toma Cuzin este de loc din zona Văii Jiului, dicuţia dintre el şi Mihai Bobonete a ajuns, inevitabil, şi la subiectul minerilor şi al mineriadelor, în care un rol determinant l-a avut Ion Iliescu, preşedintele României la acea vreme.

„Acum, cu riscul de a-mi lua un val de hate, vreau să-ţi spun că mineriadele sunt motivul pentru care, după moartea lui Ion Iliescu, eu nici nu l-aş trece în cărţile de istorie. Nu e politică, n-are legătură, vorbesc de istorie. Când o muri, a murit şi aia e. Pentru că, acum spun şi eu ce am mai auzit inclusiv de la prieteni care au fost acolo, cum e Bogdan Naumovici, unii dintre mineri or fi fost ei încântaţi de arhitectură, dar alţii…”, a spus Mihai Bobonete în podcastul DA BRAVO!.

În replică, actorul Toma Cuzin, interpretul lui Firicel din Las Fierbinţi, născut şi crescut în zona Valea Jiului, a spus că el nu crede că minerii sunt principalii vinovaţi de evenimentele din 13-15 iunie 1990.

Citeşte şi: Ion Iliescu spune că nu a preluat banii fostei Securităţi şi atacă un realizator TV: „Banii ăia nu sunt la mine, să încerce la o adresă mai aproape de A3”

„Păi ăia erau mineri? Păi tu i-ai văzut pe ăia cu bâte de baseball şi cu salopete noi? Păi tu crezi că pe mineri de asta îi interesa? Păi minerii se milogeau la maistru pentru salopete noi. Eu nu cunosc niciun miner care să fi bătut pe cineva atunci. Hai să nu mai vorbim politică, că noi o înţelegem prea bine, ori o facem, ori nu mai vorbim de ea.”, a spus „Firicel”.

Procurorii cer redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Ion Iliescu. În cererea depusă la Parchetul General s-a cerut ca fostul preşedinte al României să fie pus sub urmărire penală pentru crime împotriva umanităţii, fapte care ar fi fost comise la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Fostul președintele Ion Iliescu poate fi anchetat penal de procurori în ceea ce privește mineriada din 13-15 iunie, a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ancheta va fi reluată tot la Parchetul Militar. E vizată partea de dosar care privește moartea violentă a patru persoane și rănirea alteia.

@madalinaneagu12##romania##foryoupage##pentrutine##pentru___tine##pentruvoi##madalinaneagu12##tiktokromania##viral##tiktok##fy##podcast##fyp##foryou##goviral##mihaibobonete##toma♬ sunet original – Madalina12

Citeşte şi: Petrică Mâțu Stoian, acuzat că a copiat una dintre melodiile lui Nicolae Guță. Ce acuzații i-au fost aduse regretatului artist