Petrică Mâțu Stoian, acuzat că a copiat una dintre melodiile lui Nicolae Guță. Ce acuzații i-au fost aduse regretatului artist

Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică populară din România. Chiar și așa, în timpul vieții, interpretul nu a dus lipsă de scandaluri. Ba chiar, în urmă cu ceva timp, fusese acuzat că a copiat una dintre melodiile lui Nicolae Guță.

04 dec. 2021, 14:47
Petrică Mâțu Stoian, acuzat că a copiat una dintre melodiile lui Nicolae Guță. Ce acuzații i-au fost aduse regretatului artist

Petrică Mâțu Stoian a fost apreciat și iubit de o țară întreagă. Muzica sa a ajuns de fiecare dată la sufletele românilor. Chiar și așa, regretatul artist nu a dus lipsă de scandaluri. În urmă cu un an, artistul era acuzat de fanii lui Nicolae Guță că ar fi copiat una dintre melodiile artistului.

“Parcă era o manea tot așa… Guță”, “Cântecul popular românesc are aceeași vârstă cu acest neam. Prin cântec, acest neam și-a cântat trăirile, realizările și necazurile de-a lungul istoriei! Să ne aducă în discuție o cântare țigănească cu origine din Turcia, după părerea mea, este chiar jignitor pentru mândria acestui neam cu origine de la marele Burebista”, “Tot binele din lume, Dumnezeu să-l țină o sură de ani, voce de aur (n.r.: se referă la Petrică Mîțu Stoian)! Îmi place, îl ascult cu plăcere, îmi ajunge la suflet și, da, fugim după bani, la viață nu ne gândim, din păcate. Banii și anii se duc”, sunt câteva dintre comentariile lăsate la acea vreme de fani, potrivit Cancan.

În cele din urmă, lucrurile s-au liniștit, iar cei doi artiști și-au văzut liniștiți de carierele lor. Ba chiar, deși există unele asemănări între cele două piese, Nicolae Guță nu a intervenit deloc și nu l-a acuzat niciodată pe colegul său de niciun fel de plagiat.

Vă reamintim că Petrică Mâțu Stoian a murit pe data de 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani. Plecarea sa dintre noi a produs multă suferință prietenilor, fanilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe regretatul artist.

”Am crezut pana in ultima secunda ca va scapa! Chiar daca era intubat, in adancul sufletului meu am sperat ca va scapa! M-am rugat pentru el atunci, am rugat si preotii apropiati sa se roage, dar a fost prea tarziu. Cand am aflat ca a murit, am avut o durere cum n-am mai simtit pana acum. Nu este usor sa-ti pierzi unul dintre parinti. Chiar vorbeam la inmormantare cu colegii: inainte eram baiatul lui Mîțu, acum ce fac? Am ramas al nimanui.”, marturiseste Alin, băiatul de suflet al artistului.

Ultima dorinţă a lui Petrică Mîţu Stoian înainte de moarte. Voia să mai poată vorbi 10 minute cu mama lui