Mihai Capră: 259 de localităţi sunt blocate, 31 sunt nealimentate cu energie electrică

Secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a declarat, marţi, că 259 de localităţi şi 161 de drumuri judeţene sunt blocate, iar 31 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 11:05
Mihai Capră: 259 de localităţi sunt blocate, 31 sunt nealimentate cu energie electrică

Secretarul de stat al MAI pentru relaţia cu instituţiile prefectului, Mihai Capră, a declarat că 13 dintre aceste localităţi nealimentate cu energie electrică se află în judeţul Buzău, potrivit Mediafax. Pentru remedierea avariilor 107 echipe ale companiilor de electricitate acţionează în teren.

În trei localităţi din Buzău primarii au solicitat instituirea stării de alertă unul dintre ei spunând că vrea să fie ajutat cu prioritate şi să primească mai mulţi bani. Secretarul de stat a declarat că „nu se va întâmpla aşa ceva, categoric”, el apreciind însă implicarea respectivului primar în deszăpezirea drumurilor din localitate.

Potrivit lui Mihai Capră, elicopterele au devenit operaţionale de marţi dimineaţă, executând două misiuni care au constat în transport de alimente către echipajele a două nave blocate în gheaţă pe Dunăre la Isaccea.

La rândul său, subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, a menţionat că două ambulanţe erau oprite într-o benzinărie la ora 11.30, întrucât drumul este blocat.

Potrivit unui raport, la 11.5 existau 47 de cazuri la care paramedicii nu puteau ajunge, 16 dintre ele fiind în judeţul Buzău.

Patru elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt deja în misiuni în Călăraşi, Giurgiu şi Buzău, în curs de execuţie fiind pentru o persoană din Vâlcea.