Mihai Chirică, primar: Inventariere pentru a afla cine sunt deţinătorii câinilor periculoşi în Iaşi

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a declarat că va începe inventarierea câinilor din oraş, pentru a afla cine sunt deţinătorii raselor considerate a fi periculoase, după ce, duminică dimineaţa, trei persoane au ajuns la spital, fiind muşcate de doi câini care au reuşit să scape dintr-o curte din zona Splai Bahlui.

14 ian. 2018, 20:36
Mihai Chirică, primar: Inventariere pentru a afla cine sunt deţinătorii câinilor periculoşi în Iaşi

Doi câini de luptă au scăpat duminică dintr-o curte de pe strada Tănăsescu şi au atacat o fată de 22 ani care mergea spre casă. Ea a fost muşcată în regiunea genunchiului şi mâinii stângi. În apărarea victimei a sărit tatăl acesteia, şi el fiind muşcat, de mână, faţă şi piciorul drept. Un vecin care a văzut incidentul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a sărit la rândul său în ajutor şi a fost muşcat în zona genitală.

Trei persoane, în STARE GRAVĂ după ce au fost muşcate de doi CÂINI DE LUPTĂ. Un bărbat a rămas fără un testicul VIDEO

„Mâine voi avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor chinologice din Iaşi pentru a face o inventariere şi a afla cine sunt deţinătorii câinilor periculoşi. Voi da un ordin ca Poliţia Locală să-i identifice şi să verifice dacă au documente. Nu voi fi indulgent. Voi da cele mai mari sancţiuni posibile pentru cei care nu şi-au înregistrat asemenea rase de câini, celor care nu îi gestionează corect şi nu au grijă de felul în care îi cresc. Vom supraveghea toate zonele în care sunt obişnuiţi să facă lupte, vom face filtre şi vom continua până când decimăm acest flagel. Desigur, Justiţia trebuie să îşi facă treaba până la capăt”, a declarat Chirica.

Dosar penal pentru proprietara câinilor care au rănit grav trei persoane la Iaşi

Primarul a afirmat, totodată, că are convingerea că proprietara câinilor care au atacat şi rănit trei persoane nu e bucuroasă de incident. În opinia primarului Iaşului, ea „trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat acolo” .

„E un incident foarte periculos. Cred că s-a deschis o cutie a Pandorei. Responsabilitatea stăpânilor pentru câinii din curţi este foarte mare şi are consecinţe mult mai grave. Toată lumea până acum s-a concentrat spre câinii comunitari, acuzând că ei sunt cauza tuturor relelor. Asta indiferent de ce oraş este vorba. Când a fost cazul copilului sfâşiat a fost vorba de un câine de curte, de la o societate comercială. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gestionăm foarte atent ce se întâmplă cu câinii de pe stradă”, a spus primarul Iaşiului.


loading...