Mihai Dragomir, câştigător Chefi la cuţite 2024 la 24 de ani: „Mi s-a făcut pielea de găină”

Cine este Mihai Dragomir, tânărul de 24 de ani care a primit cuțitul de aur de la Ștefan Popescu, la Chefi la cuțite, apoi s-a impus în finala show-ului.
Filip Stan
15 mai 2024, 14:08
Mihai Dragomir, câştigător Chefi la cuţite 2024 la 24 de ani: „Mi s-a făcut pielea de găină”

Mihai Dragomir, care a primit cuțitul de aur de la Ștefan Popescu, s-a prezentat cu un desert inedit, o combinație creată de el din mai multe rețete, și a reușit să-i impresioneze pe toți cei patru chefi. În final, Ștefan Popescu i-a oferit cuțitul de aur, după ce concurentul a fost ținut puțin pe jar.

Mihai Dragomir are doar 24 de ani, dar a acumulat destulă experiență în bucătărie, fiind extrem de pasionat de gătit. A început la 18 ani, iar de atunci a profitat de orice ocazie ivită pentru a se specializa. A făcut chiar și cursuri de cofetărie-patiserie și, chiar dacă este bucătar de profesie, a riscat pregătind un desert ce implica tehnici complicate.

Câştigător Chefi la cuţite 2024. Totul a început cu o pizza, cine este concurentul care i-a cucerit pe juraţi în finală

„Ăsta e visul meu! Vreau să guste din preparatul ăsta și să nu aibă ce să-mi zică!”, a spus Mihai Dragomir. Și, într-adevăr, a reușit să le stingă lumina celor patru chefi, care nu s-au așteptat la un desert atât de fin și de gustos.

„Este bucătar într-un restaurant cu pretenții! Este foarte bună, se vede că folosește tehnică. Îmi place mult!’, a spus unul dintre jurați. Când tânărul concurent a intrat la jurizare, chef Ștefan Popescu l-a recunoscut cu surprindere pe Mihai Dragomir. „Îl știu! De la școală. Bravo! Ai ajuns bine acum! Spune ceva despre tine, cum ai ajuns bucătar?’.

„A fost unul dintre primii mei mentori, profesor la școală. (…) V-am pregătit o bavareză cu vanilie’, a mărturisit tânărul.

Deși are o vârstă fragedă, tânărul a impresionat cu experiența lui profesională. Acesta a lucrat, timp de 8 luni, cu chef Alex Crăciun, iar acum este chef într-un restaurant deschis recent, unde preparatele pregătite de el au crescut numărul clienților care le calcă pragul.

 

 

Mihai Dragomir: „Mi s-a făcut pielea de găină”

Mihai Dragomir nu este la prima participare la Chefi la Cuțite. A mai încercat o dată pe când avea doar 18 ani și era convins că va reuși. Avea să-și dea seama, în timp, că mai avea multe de învățat. Șase ani mai târziu a dovedit nu doar că merită să meargă mai departe în competiție, ci a primit și cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu.

„Mi s-a făcut pielea găină!’, a spus tânărul, extrem de emoționat. „Un preparat senzațional de bun!’, i-a spus chef Alexandru Sautner.

Chef Ștefan Popescu a ezitat puțin până să-i ofere cuțitul de aur lui Mihai Dragomir până să pună cuțitul de aur, în timp ce tensiunea a atins cote paroxistice. „Dacă ți s-a zbârlit pielea la cele patru cuțite sunt curios să văd ce se întâmplă când o să-l primești pe ăsta!’, i-a spus concurentului.

Câştigător Chefi la cuţite 2024. Surpriză uriaşă, cine a luat primul trofeu după demisia trio-ului Scărlătescu-Bontea-Dumitrescu

„Nu-mi vine să cred! Doar visam, pot să-l iau? E o super mare presiune, dar sunt pregătit. Abia aștept și cred că și-a ales calul de bătaie potrivit, îi mănânc!’, a exclamat Mihai Dragomir.

La final, spre amuzamentul celor patru chefi, tânărul a mărturisit că i-ar fi plăcut să treacă prin bootcamp, dar acest lucru nu va fi posibil, deoarece cuțitul de aur îl duce direct în echipe.

Concurentul a dezvăluit cum și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. „Am început să gătesc în vacanța de vară. După ce am terminat școala, am început să lucrez într-un Bistro unde făceam multă pizza, șnițel, mâncare confortabilă pentru toți, dar nu era ceea ce îmi doream eu.

Atunci am ales să plec, să mă mut la București. Mi-am găsit o școală, mi-am găsit un job în unul dintre cele mai bune restaurante la momentul respectiv pe piață. Este un restaurant de fine dinning. Am plecat de jos, pe secțiunea de salate, apoi am trecut la carne. (…)

Mihai Dragomir: „Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart”
Se auzea vorba prin Constanța că a venit un mare chef de la Londra: Alex Crăciun. Mi-am depus CV-ul, voiam neapărat să ajung acolo! Și în cele din urmă m-au contactat. Am lucrat alături de el 8 luni”, a mărturisit Mihai Dragomir, la „Chefi la cuțite”, conform a1.ro.

„Au fost 8 luni ca la armată! Începeam la ora 8.00, terminam la 1.00. Lucram 5 zile pe săptămână, pauzele erau rare. Terasa avea 300 de locuri, iar preparatele erau foarte complexe. Simțeam că pot să lucrez oriunde ca bucătar, dar nu mă vedeam niciodată chef. Mi-a ieșit în cale un job, pe postul de chef, restaurantul ăsta mi-a oferit mie cam tot ce mi-am dorit de la mine. Merge surprinzător de bine pentru primul an.

Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart cu echipa națională de juniori. Sunt foarte pasionat și am încercat să fac multe chestii într-un timp scurt”, a adăugat el.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
S-a rezolvat o mare enigmă a României. Ce se află în celebrul tunel din munți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'