Mihai Fifor cere convocarea CSAT în cazul scandalului Ţinutului Secuiesc. „Derapajul preşedintelui este de nepermis”

Mihai Fifor, liderul PSD Arad, a declarat, miercuri, la România TV, că trebuie convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, după ce Klaus Iohannis a declarat că PSD "se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor". Fostul ministru al Apărării a afirmat că preşedintele a făcut acuzaţii "extrem de grave" pe care trebuie să le probeze. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte al Senatului, a precizat că ministrul de Externe şi şefii serviciilor de informaţii trebuie să dea explicaţii Parlamentului.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 16:29
Mihai Fifor cere convocarea CSAT în cazul scandalului Ţinutului Secuiesc. „Derapajul preşedintelui este de nepermis”

În cadrul emisiunii „Newsline” prezentată de Cristina Şincai, Mihai Fifor a vorbit despre scandalul generat de adoptarea tacită de către Camera Deputaţilor a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuisc, precum şi reacţia preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat PSD că vrea „să dea Ardealul ungurilor”

Derapajul de astăzi al preşedintelui este de nepermis. Dacă preşedintele Iohannis are informaţii legate de PSD şi de preşedintele Camerei Deputaţilor că are o înţelegere cu partea maghiară, s-a spus numele premierului ungar, trebuie să convoace de urgenţă CSAT-ul.

Sunt acuzaţii extrem de grave pe care preşedintele României trebuie să le probeze”, a declarat Mihai Firor, liderul PSD Arad, la România TV.

Fostul ministru al Apărării susţine că preşedintele trebuie să clarifice acest subiect care ar putea afecta relaţiile dintre România şi Ungaria.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a criticat intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis.

„Mi se pare inadmisibil că acest discurs ultranaţionalist pe care l-am auzit din gura lui Vadim Tudor să fie reluat de Klaus Iohannis. Vedem că ştie 20 de cuvinte în română şi pe alea le pronunţă cu greu.

Nu există în momentul de faţă decât o singură soluţie: Parlamentul să cheme ministrul de Externe la audieri în Parlament, să chemăm directorii serviciilor secrete pentru că bănuiesc că preşedintele nu s-a informat de pe un site oarecare, a avut informaţii pe care s-a bazat solid.

Este agentul electoral al PNL. A uitat de atribuţiile preşedinţiei. A devenit propagandist PNL”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.