Mihai Fifor: „De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură și trădare”

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a anuţat pe pagina sa de Facebook că de luni începe austeritatea. El a afirmat că  actualul guvern este unul clădit pe ură.

04 nov. 2019, 18:27
Mihai Fifor: „De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură și trădare”

„De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură și trădare, nu din votul cetățenilor români. Este un guvern clădit pe ura anti-PSD a celor de la PNL, USR sau PMP și votat de trădătorii de la ALDE, de la Pro-România, de la UDMR și, din păcate, chiar din partidul nostru. Ei vor purta în frunte stigmatul trădării când Guvernul lui Iohannis va face ceea ce au anunțat: comasarea spitalelor, tăierea salariilor bugetarilor și a voucherelor de vacanță, concedieri în masă, înghețarea sau tăierea salariului minim, anularea creșterii punctului de pensie și impozitarea pensiilor mici, dar și explozia facturilor plătite de populație la energie electrică și la gaze naturale după eliminarea plafonului impus de PSD”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Fifor consideră că noul guvern va eşua.

„Veți vedea cum v-au mințit! Vor eșua în toate lucrurile de care ne-au acuzat pe noi: nu vor face autostrăzi, nu vor construi spitale, datoria publică va crește, nu doar nominal, ci și ca pondere în PIB, inflația va crește și ea. Iar cel mai rău e că banii nu vor mai ajunge în buzunarele românilor și în conturile clientelei lor politice. Îi mai puteți opri la votul din noiembrie. Dați forță PSD și votați Viorica Dăncilă, singurul candidat la prezidențiale care luptă împotriva austerității. Toți ceilalți sunt complicii lui Iohannis, pentru că sunt susținuți de partide care astăzi au decis pentru austeritate. Votați în noiembrie împotriva austerității!”, a completat Mihai Fifor.

Guvernul condus de premierul Ludovic Orban a primit, luni, votul de învestire în plenul Parlamentului. Ceremonia de învestire a avut loc, luni, la ora 19.00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Domnule Orban, felicitări dumnevoastră şi echipei guvernamentale. Vă doresc un mandat de succes, chiar dacă nu va fi un mandat întreg de 4 ani, dar, prin compensare, va fi un mandat mai greu. Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dumneavoastră şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD şi să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea, iar azi aţi reuşit din nou să convingeţi să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Orban. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a întâplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic: un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parament, iar un nou Guvern a fost învestit prin noua majoritate”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul Orban a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Vă doresc un mandat de succes. Aţi reuşit să înlocuiţi o majoritatea toxică

Guvernul Ludovic Orban a trecut cu unanimitate de voturi luni în Parlament. Opoziţia a reuşit să asigure cvorumul de şedinţă şi să depăşească majoritatea minim necesară pentru Guvernul PNL. Echipa şi programul lui Ludovic Orban au fost votate de 240 de parlamentari, adică toţi cei prezenţi la şedinţă, inclusiv câţiva din tabăra PSD şi Pro România. Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Guvernul Orban a trecut cu unanimitate: 240 de voturi pentru din 240