Mihai Fifor, ministrul Apărării: Eu nu cred în chestiunea aceasta cu miniştrii cu probleme penale

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, afirmă că nu crede în "chestiunea" cu miniștrii care au probleme penale atât timp cât există prezumția de nevinovăție.

RomaniaTV.net
12 oct. 2017, 14:42
Mihai Fifor, ministrul Apărării: Eu nu cred în chestiunea aceasta cu miniştrii cu probleme penale

„Mă bucur că acest Comitet Executiv are loc astăzi, era nevoie de lucru acesta. Întotdeauna când sunt probleme este bine să le discutăm în partid, în forurile statutare. Or, tocmai asta vom face astăzi. Eu zic că de aici vom ieși cu o concluzie cât se poate de clară. (…) Eu nu cred în chestiunea aceasta cu miniștrii cu probleme penale, eu discut despre colegii mei care, atât timp cât în România există prezumție de nevinovăție, aceasta trebuie aplicată. Or, eu așa știu că spune Constituția, că un om până când nu are o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă este un om nevinovat, așa că dați-mi voie să nu comentez despre astfel de… Sunt om de partid și niciodată eu nu am ieșit din linia partidului iar astăzi în CEx voi urma exact ce decide CEx-ul”, a spus Fifor înaintea ședinței conducerii PSD, citat de Agerpres.

Întrebat despre posibilitatea demisiei premierului Mihai Tudose, Fifor a răspuns: „Haideți să nu anticipăm, să vedem ce se discută în interiorul Comitetului Executiv, eu sunt foarte optimist și mă gândesc că întotdeauna am găsit soluții pentru a așeza lucrurile și cred asta se va întâmpla și de data asta”.

El a precizat că în această situație este vorba despre un guvern politic, despre nominalizări politice în cadrul unui guvern.

„Vă spun ca om de partid dacă vreți, nu ca ministru în Cabinetul Tudose, ca președinte al Consiliului Național, că nu pot fi niciodată de acord decât cu decizii ale Comitetului Executiv Național. Discutăm despre un guvern politic, discutăm despre nominalizări politice în cadrul unui guvern, nominalizări care au fost făcute în CEx care s-au făcut prin votul colegilor din CEx. Așa că în CEx discutăm orice soluție”, a arătat demnitarul.

Fifor a susținut, în acest context, că nu poate fi vorba de repetarea „scenariului Grindeanu”.

„Nu cred că este vorba de a discuta de așa ceva. Nu își dorește nimeni o criză politică. Românii ne-au votat în număr atât de mare pentru că am venit în fața lor cu un program de guvernare pe care îl aplicăm la literă. Nu am văzut nici semnalele de la Bruxelles, eu știu că suntem în București, discutăm despre ce avem de făcut pentru români, pe programul de guvernare votat de români. Eu nu vorbesc despre persoane, eu vorbesc despre partidul nostru în care suntem cu toții membri, vorbesc despre Comitetul Executiv Național, care este forul de decizie. Ne adunăm astăzi să vedem care sunt probleme pe care le avem de soluționat”, a mai afirmat social-democratul.