Mihai Goţiu va fi audiat la DNA. Anunţul fostului senator USR: „E unul dintre cazurile pe care le urmăresc”

Mihai Goţiu, fost senator USR, a anunţat că va fi audiat joi la DNA Târgu Mureş pentru a da declaraţii în dosarul tăierii de păduri din Munţii Gurghiului. Fostul parlamentar va da explicaţii procurorilor anti-corupţie în calitate de martor.

RomaniaTV.net
11 ian. 2021, 14:34
Mihai Goţiu va fi audiat la DNA. Anunţul fostului senator USR: „E unul dintre cazurile pe care le urmăresc”

Mihai Goţiu va fi audiat la DNA în zilele următoare. Fostul senator a explicat că este vorba despre o sesizare pe care a făcut-o în cazul tăierilor ilegale de pădure din judeţul Mureş.

„Joi voi fi audiat la DNA, în acest dosar, investigaţia fiind deschisă în urma sesizării penale pe care am depus-o la sfârşitul anului trecut şi care are la bază o documentare de peste doi ani a tăierilor ilegale de păduri din judeţul Mureş”, a scris Mihai Goţiu pe Facebook.

Mihai Goţiu va fi audiat la DNA în cazul tăierilor ilegale de pădure. Probele puse la dispoziţia anchetatorilor

Într-un alt mesaj, fostul senator USR preciza că a fost sunat de la DNA Târgu Mureş pentru a depune mărturie „în dosarul tăierilor ilegale de păduri” din Munţii Gurghiului.

„E unul dintre cazurile pe care le urmăresc încă din 2018, când am depus primele interpelări şi sesizări oficiale legate de tăierile de păduri de pe raza Direcţiei Silvice Mureş, şi în care, anul trecut, am făcut mai multe documentări pe teren.

Presa de investigaţie (în mod special cei de la Recorder) au prezentat acest caz, vara trecută. Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Garda Forestieră şi Romsilva au dispus anchete în zonă în urma sesizărilor pe care le-am făcut, dar sancţiunile date sunt derizorii, iar o parte a rezultatelor controalelor au fost muşamalizate. Între timp, un angajat al Romsilva, în spatele căruia se încerca mutarea întregii responsabilităţi, s-a sinucis (varianta oficială), iar altul a avut, la rândul lui, o tentativă de sinucidere”, a menţionat fostul parlamentar.

Mihai Goţiu a mai precizat că la sfârşitul anului 2020 a sesizat direct procurorii anti-corupţie cărore le-a pus la dispoziţie „aproape 600 de pagini de documentaţie privitoare la tăierile ilegale” de păduri din Mureş.

Fostul senator afirmă că ar exista indicii „mai multe decât rezonabile” pentru săvârşirea de infracţiuni multiple la regimul silvic, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, fals în acte şi uz de fals, constituire de grup infracţional organizat.

Citeşte şi: USR acuză Guvernul Orban că blochează înfiinţarea DNA-ului pădurilor