Mihai Leu a revenit în box ca arbitru de masă

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu a revenit în boxul profesionist ca arbitru de masă, el conducând un meci internaţional în Macedonia.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 12:46
Mihai Leu a revenit în box ca arbitru de masă

„Prietenul meu Istvan Kovacs, unul dintre cei mai valoroşi pugilişti ai Ungariei, m-a convins să fac acest pas. Mi-am luat atestatul în Ungaria şi deja am fost oficial la un meci internaţional, care s-a disputat cu o centură continentală pe masă. Pentru a obţine licenţa de arbitru internaţional în boxul profesionist, am susţinut un examen. Testul nu a fost dificil. Au fost întrebări cu caracter tehnic din box”, a declarat Mihai Leu.

„Trebuie să recunosc că revenirea oficială în lumea boxului profesionist m-a emoţionat, însă m-am acomodat rapid cu noul meu statut. La fiecare meci pe care-l arbitrez trebuie să port ţinuta vestimentară standard, din care nu lipseşte papionul”, a mai spus fostul pugilist.

Fost campion mondial de juniori în 1987, Mihai Leu a cucerit titlul mondial la profesionişti la categoria semimijlocie WBO în 1997, la Hamburg, pe care şi l-a mai apărat o dată înainte să se retragă neînvins.