Mihai Leu, momente deosebit de grele. „Nu am mâncat, nu am băut nimic 36 de ore”

Mihai Leu este unul dintre cei mai îndrăgiţi sportivi români din ultimele decenii, iar în ultimele luni a dus o grea bătălie cu cancerul, pe care pare însă că a câştigat-o.

RomaniaTV.net
16 mai 2015, 15:07
Mihai Leu, momente deosebit de grele. „Nu am mâncat, nu am băut nimic 36 de ore”

Mihai Leu a trecut prin clipe grele, dar firea sa bătăioasă s-a văzut şi în lupta cu cancerul, dusă în ultimele luni. Fostul campion mondial la box la categoria mijlocie, versiunea WBO, nu acceptă înfrângerile şi acest lucru l-a ajutat enorm în viaţă. Chiar şi atunci când a ales să nu revină în România, după o competiţie la care participase în Grecia.

Sătul de greutăţile din România comunistă, Mihai Leu a fugit în Germania în 1987, direct din Grecia. Campionul a povestit acum, la 28 de ani distanţă, momentele grele prin care a trebuit să treacă pentru a-şi vedea împlinit visul de a porni pe un nou drum în viaţă. „Am găsit un şofer de tir care a fost de acord să mă treacă ascuns în tirul lui din Grecia până la Paris. Am dormit într-o ladă de sub patul lui, în cabină. Am stat acolo 36 de ore. Nu neapărat pentru că a fost transportul atât de lung, dar el trebuia să ducă TIR-ul în vamă înainte să i se facă controlul. Normal că m-a ascuns ca să fie sigur că nu se întâmplă nimic. Probabil că aş fi putut să ies pe vapor din acea ladă, dar el nu mi-a spus tot aşa de teamă să nu mă vadă cineva şi să aibă probleme. M-a scos după 36 de ore când am ajuns în Italia. Nu am mâncat, nu am băut nimic. Dar asta cu setea şi foamea, ca boxer, eram obişnuit”, a mărturisit Mihai Leu, în emisiunea „Refresh by Oana Turcu”.

După fuga din România, Mihai Leu a intrat în boxul profesionist şi a ajuns campion mondial la categoria mijlocie în versiunea WBO. S-a retras neînvins.