Mihai Mălaimare, după ce şi-a anunţat retragerea: „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară”

Actorul Mihai Mălaimare a anunțat că se retrage de pe scena. Fondatorul Teatrului Masca și-a motivat decizia și a explicat că, la 73 de ani, simte nevoia să trăiască pentru el și să fie mai aproape de familie.

07 iun. 2023, 00:07
Mihai Mălaimare, după ce şi-a anunţat retragerea: „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară”

Actorul Mihai Mălaimare, în vârstă de 73 de ani, a anunțat că se retrage de pe scenă. Originar din Botoșani, el a studiat actoria la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale Bucureşti și a terminat ca șef de promoție.

Mihai Mălăimare a înființat în anul 1990 Masca, singurul teatru de de gest, pantomimă şi expresie culturală din România. Mulți români îl cunosc pentru rolurile din filmele Veronica, Explozia, Filip cel bun, Nea Mărin miliardar, Ora zero, Grăbeşte-te încet și Secretul lui Nemesis.

Actorul care în toți anii de activitate a strâns o avere impresionantă, a explicat că începând de acum încolo își dorește să se bucure mai mult de viața personală și de timpul petrecut alături de familia sa, de copiii pe care nu i-a văzut crescând și de nepoate.

Victor Rebengiuc nu trage cortina, va urca pe scenă „cât îl vor ţine puterile”
„Dacă se respectă, și am luat cum trebuie genele familiei, mai am vreo 20 de ani și-a venit vremea să trăiesc și pentru mine. Mi-e dor de de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând, pentru că eu făceam în fiecare weekend naveta la Botoșani, să alerg pe câmpii p-acolo să le fac festivaluri.

Mi-e dor de de nepoatele mele pe care nu le-am văzut patru ani. Mi-e dor de asta mică pe care mi-a făcut-o Ștefan, care are șase luni și pe care o văd încă nepermis, nepermis de rar. Mi-e dor de roșiile mele, care cu care aș vrea să am mai mult timp de de vorbă”, a spus actorul Mihai Mălaimare în podcast-ul lui Adrian Artene, citat de gandul.ro.

Actorul Mihai Mălaimare vrea să se dedice pasiunilor sale

Astfel, după o viață petrecută pe scenă, Mihai Mălaimare își dorește să se dedice și celorlalte pasiuni ale sale. De exemplu, actorul tânjește după timpul petrecut în grădină printre răsadurile sale. Dar și după plimbările în doi cu soția.

„Mă doare sufletul că văd că peste grădina mea de zarzavat s-au ridicat buruienile. Și nu pot să-mi-alung din cap imaginea grădinii mele năpădită de buruieni, care se suprapune peste imaginea țării mele năpădite de buruieni.

Mie mi-e dor să mă plimb. M-am plimbat cu soția mea de curând, la Noaptea Muzeelor. Și mergând cu ceaiul ăla pe mână, în sfârșit ne uităm și noi pe sus, vedeam ce minune de oraș e Bucureștiul ăsta, cât de tulburător, de mizerabil este”, a continuat Mihai Mălaimare.

Dorel Vişan: „Moartea e o trecere, aşa ne-a făcut Dumnezeu, ne-a blestemat”

Pe de altă parte, fondatorul Teatrului Masca, își dorește să facă fotografii, să cânte la vioară sau să conducă. „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară. Eu n-am citit în toată viața mea. Bun, poate că te mint. Acuma încerc să exagerez. Dar 90% din lecturile mele sunt în continuare lecturi de teatru.

Eu umblu prin bibliotecile lumii. Achiziționez cărți și stau acasă. Le citesc ca un nebun o dată, de două ori, de trei ori până le pricep. Mă asigur am și șansa să să citesc romane romane solide. Iar japonezii constituie o literatură tulburătoare. Arabii iarăși au au niște niște cărți senzaționale. Dar nu mă pot rupe de lectura de teatru”, a încheiat Mihai Mălaimare.