Marea actriţă Sandra Milo, preferata regizorului Federico Fellini, a murit în somn

Sandra Milo, o figură marcantă a cinematografiei italiene, a murit în somn la reședința sa din Roma, potrivit familiei.

30 ian. 2024, 09:56
Marea actriţă Sandra Milo, preferata regizorului Federico Fellini, a murit în somn

Actrița Sandra Milo a murit la vârsta de 90 de ani. Figură marcantă a cinematografiei italiene, mare divă s-a stins în somn la reședința sa din Roma, potrivit familiei.

Actrița Sandra Milo, cunoscută pentru interpretarea sa din filmul 8½ al lui Federico Fellini, s-a stins înconjurată de familie și de câinii săi.

Amintită cu drag ca o actriță versatilă, care a interpretat cu succes roluri în filme de comedie, dar și în drame, Sandra Milo a fost remarcată pentru vocea ei distinctivă.

În 2021 a fost onorată cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră, versiunea italiană a premiilor Oscar.

Citeşte şi:

Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro
Milo, născută Elena Salvatrice Greco în Tunis, a ajuns în lumea actoriei sub îndrumarea regizorului Antonio Pietrangeli. Talentul ei a atras atenția altor regizori de renume, precum Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir și Claude Sautet, conform The Guardian.

A colaborat cu unele dintre cele mai mari nume ale industriei cinematografice postbelice din Italia, printre care Alberto Sordi și Marcello Mastroianni. În filmul premiat cu Oscar 8½, Milo a interpretat-o pe Carla, amanta personajului lui Mastroianni, regizorul Guido.

Mai târziu, Fellini a distribuit-o alături de soția sa în filmul „Julieta spiritelor” din 1965. Două decenii mai târziu, Milo a povestit în biografia sa despre povestea de dragoste secretă dintre cei doi, care a durat 17 ani.

Citeşte şi

Marcela Fota dezvăluie ce stă în spatele relației cu bărbatul mai tânăr cu 22 de ani decât ea: „Aveam nevoie de el să mă resusciteze puțin”. Artista a făcut anunțul despre nuntă