Mihai Mărgineanu, cunoscut atât pentru talentul său muzical, cât și prin prisma rolului pe care îl joacă în „Las Fierbinți”, unde dă viață personajului Ardiles, mai are o pasiune pe care nu mulți o știu, aceea de a pilota avioane.
Actorul din serialul care a cucerit inimile românilor nu numai că are brevet de pilot, însă poate chiar să piloteze avioane de linie, precum face o altă vedetă din Româânia, Mihai Sturzu. Totuși, Mihai Mărgineanu are alte planuri de viitor.
Într-un interviu pentru Libertatea, actorul dezvăluie că dorește să le ofere cât mai mult timp celor care vor să învețe să zboare, astfel că merge la Tuzla, unde este prima școală privată din România care funcționează conform standardelor internaționale, unde dorește să îi învețe și pe alții să zboare.
„Și eu, ca și Mihai Sturzu, am început să învățăm despre avioane din dorința de autodepășire. Am început chiar în același an și chiar în aceeași săptămână. La scurt timp a apărut virusul și de atunci a început ca viața să fie altfel.
Citește și : Oana Roman, dată de gol de fiica sa. Ce îi reproșează Isabela mamei sale: ”Deja mă ceartă, probabil o supăr”
Mihai Sturzu este Pilot Comandant de AirBus 320 Neo, eu dețin o licență care îmi permite să merg la linie, dar problema e că nu prea îmi mai doresc asta, pentru că îmi doresc altceva. Vreau să dedic niște timp celor care vor să învețe să zboare. Și asta va fi la Școala de Zbor Tudor Greceanu de la Tuzla”, a spus Mihai Mărgineanu în exclusivitate pentru Libertatea.
Actorul din „Las Fierbinți” are o aeronavă vintage, de numai patru locuri, iar legislația îl obligă să o întrețină lunar, pentru a fi gata de zbor în orice moment.
„Avionul meu este Cessna 172, full IR și are patru locuri. Nu este un avion scump, este mai degrabă un avion vintage. Sunt obligat de legislație și de bunul simț să-l întrețin cu lucrările obligatorii date de producător prin ofițerii CAMO.
Nu există o sumă care este necesară anual, dar există carburant, ulei, bujii, mecanici Part 145, mecanici Part 66, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, refresh de licență, skill test, competențe lingvistice o dată la cinci ani, certificat medical clasa 1 în fiecare an, certificat radio, taxe la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații… Și toate astea nu vin o data, ci pe rând și aproape lunar”, a încheiat Mihai Mărgineanu.