Mihai Morar riscă să fie sancționat după ce a urcat să ia masa la Capra, cabana măturată de avalanșe

Mihai Morar se numără printre turiștii care au fost surprinși de avalanșe în timp ce erau cazați la Cabana Capra din Munții Făgăraș, deși drumul era închis încă de anul trecut. Cunoscutul om de radio a încălcat această interdicție și riscă să fie sancționat.

07 feb. 2023, 14:27
Mihai Morar riscă să fie sancționat după ce a urcat să ia masa la Capra, cabana măturată de avalanșe

Mihai Morar a fost prezent la Cabana Capra cu două ore înainte de cele două avalanșe care s-au declanșat în locul situat lângă Transfăgărăşan, la aproape 1.600 de metri altitudine.

Cu câteva ore înainte de tragedie, matinalul de la Radio Zu se pare că a servit masa la cabană.

Mihai Morar și alți turiști au încălcat interdicția de a urca spre Cabana Capra, deși drumul era închis circulației din data de 17 noiembrie. În momentul avalanșei de sâmbătă seara aici se aflau 72 de persoane, dintre care 57 de turiști și 15 angajați ai complexului.

Avalanșa a produs pagube însemnate, iar zăpada a îngropat autoturismele aflate în parcarea cabanei.

Citiți și: Cod roșu de avalanșă în Carpații Meridionali. Șoferii care au urcat cu mașinile la Cabana Capra vor rămâne fără carnet pentru 60 de zile și vor fi amendați

Mihai Morar riscă să rămână fără carnet pentru 60 de zile

Mihai Morar se numără printre turiștii au intrat cu mașina pe un drum interzis.

Autoritățile au anunțat că șoferii care au urcat cu maşinile pe Transfăgărăşan, deşi drumul este închis, vor fi amendați. Mai mult, aceștia vor rămâne fără carnet pentru 60 de zile. De asemenea, șoferii care au încălcat interdicţia de a circula pe Transfăgărăşan iarna pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare, conform adevarul.ro

”Dacă acolo e drum închis nici nu e cazul să facem noi sesizare. Acolo este un interzis, peste interzis nu treci. Ai trecut, răspunzi şi plăteşti”, a precizat Gheorghe Mihăiţă, de la Drumuri Naţionale Argeş.

Mai mult decât atât, meteorologii au avertizat săptămâna trecută că este risc mare de producerea de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş.

Reacția lui Mihai Morar: „Câtă ipocrizie a autorităților în cazul avalanșei de la Capra”

„Câtă ipocrizie a autorităților în cazul avalanșei de la Capra. Vinovați sunt turiștii că au mers acolo. Oameni buni, toate știrile au anunțat săptămâna trecută: „Pe Transfăgărășan se circulă până la Cabana Capra”. Chiar dacă indicatorul „drum interzis” era pus mai jos de cabană, drumul era curățat până la Capra. Circulau și mașini, și utilaje de dezăpezire. Și autoritățile nu știau asta… Ce penibil!

Credeți că aș fi urcat până la Capra, Off-Road, în miezul iernii, dacă nu aș fi văzut utilaje și drumul curățat? Ce vină au niște oameni care fac rezervare la o cabană deschisă, autorizată etc.?! Nu e pusă nicio barieră în drum spre Capra.

Toată țara știa că se poate ajunge la Cabană (într-adevăr, abia de acolo e blocat Transfăgărășanul), doar autoritățile au fost luate prin surprindere. Toată iarna nu au avut nicio problemă că e deschis drumul, cabana, că se cazează turiști…

Dar a venit avalanșa și i-a trezit pe „salvatorii nației”. Niște ipocriți vremelnici cărora le tremură fundurile… Pentru că singura lor calitate în viață e funcția”, a scris Mihai Morar, pe unul dintre conturile sale de pe rețelele sociale.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihai Morar (@mihaimorar)

Citiți și: Mihai Morar dezvăluie care era atmosfera pe Transfăgărășan chiar înainte de avalanșă: „Atât de subțire e granița dintre „lumina perfectă” și întunericul vieții”