Mihai Morar, totul despre credința sa. În ce religie a fost botezat prezentatorul. ”Suntem ființe divine care trăiesc o experiență umană”

Mihai Morar a vorbit deschis despre credință, de fiecare dată când a avut ocazie. Iată ce religie are îndrăgitul prezentator.

25 feb. 2024, 16:48
Mihai Morar, totul despre credința sa. În ce religie a fost botezat prezentatorul. ”Suntem ființe divine care trăiesc o experiență umană”

Mihai Morar este un om credincios și niciodată nu s-a sfiit să vorbească despre acest lucru. Prezentatorul de la Radio Zu are o relație specială cu Divinitatea și este recunoscător pentru tot binele primit de la Dumnezeu.

În urmă cu mai mulți ani, când nu o avea și pe cea de-a treia fetiță, Mihai Morar povestea că și-a învățat și fiicele gemene să se roage. Mihai Morar este creștin ortodox, la fel ca întreaga lui familie.

În 2019, Mihai Morar a mers în Muntele Athos, alături de bunul lui prieten, Daniel Buzdugan, iar zilele trăite acolo l-au încărcat cu o mare bucurie și credință.

Chiar dacă nu merge foarte des la biserică, Mihai Morar povestește că se roagă în fiecare zi, iar răspunsul rugăciunilor nu întârzie niciodată.

De multe ori, Mihai Morar l-a avut invitat în podcasturile sale pe părintele Constantin Necula, alături de care a discutat subiecte de credință, de ajutor pentru toată lumea.

Nu merg în fiecare duminică la biserică, dar înainte de fiecare emisiune îmi fac cruce şi mă rog. Mi-am învăţat fetele să spună «Tatăl nostru », iar la grădiniţă au învăţat «Înger îngeraşul meu». Părerea mea e că nu trebuiau scoase icoanele din şcoli, chiar dacă există şi copii de alte religii. Nu cred că aceştia se simţeau discriminaţi, dar, din păcate, aşa e la noi, orice lucru bun este eliminat”, ne-a declarat Mihai Morar, în urmă cu mai mulți ani.

Mihai Morar, mesaj la aniversarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril

Eu nu sunt numele pe care-l port. Visez să mă pot asemăna, cândva, cu numele pe care îl port.  Nu sunt „Mihai”. Visez să mă asemăn cu „Mihai”.  În ebraică, Mihai înseamnă „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Dintre îngeri, el era Mihail. Arhanghelul. Dar Arhanghel era și Lucifer. Lucifer, însă, nu a vrut să se asemene lui Dumnezeu. Lucifer a vrut SĂ FIE însuși Dumnezeu. Și s-a făcut război în Cer.

Mihail și Lucifer. Smerenia și Vanitatea. Buna-cuviință și Prea-mărirea. Binele și Răul. Lumina și Întunericul.  „Cine-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” și „Cine-se-crede-Dumnezeu”.  Și cetele conduse de Arhanghelul Mihail i-au aruncat în Întuneric pe îngerii răzvrătiți, uniți sub Lucifer.

Asta e lecția lui Mihai. Cel care se aseamănă cu Dumnezeu. De aceea, eu nu sunt numele pe care îl port. Eu nu sunt „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Eu nu sunt Mihail. Eu visez să mă asemăn, cândva, „cu cel care se aseamănă cu Dumnezeu”.  Iar „Mihai” nu e doar povestea mea. Povestea „celui-care-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” e, de fapt e pentru fiecare dintre noi. E cea mai puternică morală a faptului că noi nu suntem ființe umane care trăiesc experiențe divine, suntem ființe divine care trăiesc o experiență umană.

Cu Iubire, Cel-care-vrea-să-se-asemene-cu-Mihai”, a scris Mihai Morar.