Mihai Necolaiciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Filip Stan
11 apr. 2016, 07:27
Mihai Necolaiciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

„Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului Bucureşti.

În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea”, se arată în comunicatul DNA.

Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă şi în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimişi în judecată 3 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de influenţă.

Pe cine acoperă Necolaiciuc

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată  în stare de arest preventiv a inculpatului CHIRIAC TONEA, pentru săvârşirea a trei infracţiuni trafic de influenţă din care una în formă continuată, şi sub control judiciar a inculpaţilor:
CHIRIAC MITICĂ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă din care una în formă continuată, LĂCĂTUş MARIUS TIBERIU, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

În perioada martie – aprilie 2015, inculpatul Chiriac Tonea, beneficiind de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 220.000 euro, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar, poate influenţa judecarea procesului penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii magistraţilor şi obţinerii unei soluţii favorabile denunţătorului. În contextul discuţiilor de convingere a persoanei respective, pentru a da mai multă greutate vorbelor sale, inculpatul Lăcătuş Marius Tiberiu era prezentat ca fiind judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

La data de 15 aprilie 2015, inculpatul Chiriac Tonea, sprijinit de această dată doar de inculpatul Chiriac Mitică, a pretins de la acelaşi denunţător suma de 4.000 euro, promiţând că, prin relaţionarea pe care o are cu un „grefier” de la Curtea de Apel Bucureşti, poate influenţa distribuirea aleatorie a unui dosar către un complet de judecată ce ulterior poate fi corupt în vederea pronunţării unei soluţii favorabile denunţătorului.

Precizăm că, anterior, Judecătoria Sector 1 Bucureşti pronunţase în acel dosar o hotărâre de condamnare a denunţătorului la pedeapsa de 1 an şi 9 luni cu executare.
În prima parte a anului 2014, în acelaşi scop, inculpatul Chiriac Tonea, beneficiind de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o altă persoană (denunţător în cauză) 200.000 euro şi a primit efectiv suma de 100.000 euro.
De această dată, inculpatul Lăcătuş Marius Tiberiu, a fost prezentat ca fiind cel care relaţionează cu judecătorii, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar (sens în care a invocat numele unor magistraţi), poate influenţa judecarea procesului penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii judecătorilor şi obţinerii unei soluţii favorabile denunţătorului.
În a doua parte a anului 2014, inculpatul Chiriac Tonea a pretins de la o altă persoană( denunţător în cauză) diferite foloase materiale constând în nerestituirea unui împrumut în suma de 8.000 lei şi remiterea unui autoturism marca Audi A6, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar, poate influenţa judecarea unui proces penal aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii judecătorilor şi obţinerii unei soluţii favorabile acestuia din urmă.

În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului în vederea confiscării speciale asupra bunurilor mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 100.000 euro”, arată DNA.

În prezenta cauză, suspectului Necolaiciuc Mihai i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Citeşte şi: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, plasat sub control judiciar

 

Spynews
Ce decizie a luat Neluță Neagu cu doar nouă zile înainte de a muri: „A lăsat vorbă să...”. Lăutarul a sperat până în ultima clipă că își va reveni
Bzi.ro
Irina Fodor, despre experiența de la Asia Express: „Aș duce, dacă e nevoie, și cafele la Asia Express!“
Fanatik.ro
Semnul care îți spune clar că ai telefonul ascultat. Mulți îl ignoră, crezând că e ceva cât se poate de normal
Capital.ro
Interzicerea telefoanelor mobile. Anunț oficial pentru România: Rezultatele asta arată
Playtech.ro
Gabriela Firea a comis-o GRAV la TV! Imaginile pe care NU vrea să le mai vadă niciodată
DailyBusiness
Au intrat în circulație noile bancnote. Cum arată banii
Adevarul
Cum pariul Moscovei pe ofensiva din Harkov s-a întors împotriva Rusiei: „Gheața a început să se topească”
Spynews
Cine ar fi, de fapt, vinovat de moartea lui Flavius, fotbalistul de 19 ani găsit fără suflare în râul Olt. Prietenii tânărului acuză o mușamalizare
Spynews
Știrile Antena Stars. Mircea Baniciu, tatăl Anei Baniciu, primele declarații după ce a devenit bunic. Cum îl descrie pe nepoțelul său: "E frumos..." / VIDEO
Evz.ro
Nativii influențați puternic de Luna Plină. Vin marile schimbări care îi dau peste cap
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. E considerată una dintre cele mai frumoase femei din România și a dat startul pregătirii de vară!
wowbiz.ro
„Tu cauți” Cristina Ciobănașu, criticată pentru mesajul postat după nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu! Ce au observat internauții?
Cancan.ro
Kate Middleton, scenariul sumbru de care se temeau cu toții: 'E posibil să nu mai revină niciodată!'
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Posibilă tentativă de suicid la metrou, în stația Aurel Vlaicu. Un tânăr s-ar fi aruncat în fața trenului
Capital.ro
Noua interdicție în ROMÂNIA. Legea s-a depus deja în Parlament: NU AM PERMIS niciun fel de portiţă
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
Simona Halep a făcut anunțul momentului: cine e perechea sportivei! Imaginea cu cei doi, înainte să meargă împreună la Cluj
stirilekanald.ro
Cutremurător! Ultimele cuvinte ale Patriziei, înainte de a fi luată de ape
substantial.ro
Perechea Elena Gabriela Ruse/Marta Kostiuk s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros la dublu
MediaFlux
LOVITURĂ pentru români, imediat după alegeri. Câți bani trebuie să scoată din buzunare
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'